La Vanguardia (Català)

Absolts sis acusats al judici contra el rei de la nit de Mallorca

- Nekane D. Hermoso

El tribunal que jutja el cas contra l’empresari de lleure nocturn de Mallorca Bartolomé Cursach per haver subornat presumptam­ent policies i funcionari­s ha decidit absoldre sis dels acusats el primer dia de judici. La Fiscalia havia demanat la retirada dels càrrecs que se’ls imputaven, i el tribunal va decidir ahir que no hi ha cas contra ells.

Entre els absolts hi ha l’ex directora general de Turisme del

Govern Pilar Carbonell, a qui en primera instància es va investigar per haver presumptam­ent intentat ajudar l’empresari, cosa que ha quedat finalment descartada. Aquesta absolució va fer que l’advocada de la comunitat autònoma anunciés que el Govern es retirava de l’acusació.

A més de l’absolució d’aquests sis encausats, la primera jornada del judici va estar centrada en la petició de les acusacions particular­s per anul·lar el judici i que el cas torni a estar en instrucció. L’acusació particular està representa­da per empresaris de la zona

El Govern balear es retira de l’acusació per la desimputac­ió de l’ex directora general de Turisme

de Magaluf que denuncien maniobres de Cursach en connivènci­a amb policies per pressionar els seus negocis.

El judici ha de resoldre si l’empresari, propietari de discoteque­s de renom com BCM i Tito’s, va tenir a sou policies perquè fessin els ulls grossos en els seus negocis i assetgessi­n els de la competènci­a. El primer instructor del cas, el jutge Manuel Penalva, va ser apartat de la causa.

La Fiscalia va modificar el seu escrit d’acusacions tot just uns dies abans que comencés el judici i va rebaixar la petició de pena a Cursach de 8,5 anys a 1,5 anys de presó. Els fiscals desvincule­n l’empresari de les campanyes de pressió que exercien els policies a diversos establimen­ts de diverses zones turístique­s de Mallorca.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain