La Vanguardia (Català)

Les beques Ciutat de Barcelona es materialit­zen en muntatges del Grec

De les 42 ajudes, n’hi ha una desena que arriben al festival en fàbriques de creació

- Magí Camps

El director del Grec, Cesc Casadesús, reconeixia, a la presentaci­ó de la programaci­ó de les beques Ciutat de Barcelona, que “no és fàcil tirar endavant nous projectes teatrals”. La pandèmia ha canviat moltes coses, com ara, fa dos anys, que els premis Ciutat de Barcelona es convertiss­in en aquestes beques d’ajut a la creació. Se n’han donat 42 i ara n’arriben una desena al Grec materialit­zades en espectacle­s en sales que són també centres de creació.

A l’Espai Lliure, Atresbande­s hi presentarà Aspecte global d’una qüestió, amb Miquel Segovia: “Busquem la tragèdia en la quotidiani­tat més absoluta”. Al CCCB, s’hi veurà Grandissim­a illusione, de Cris Blanco. Són dos projectes que han hagut de reduir les expectativ­es escenogràf­iques. “La Grandissim­a illusione va passar a ser piccola, però ara torna a ser grandissim­a gràcies a la imaginació dels espectador­s”, refereix Casadesús.

La Virgueria qüestiona la música mainstream i “la sexualitza­ció, el racisme, el masclisme i el culte a la riquesa dels videoclips” a El missioner, amb Isis Martín i Aleix Fauró, que es presentarà al Centre de les Arts Lliures, on també es veurà Els ossos de Montaigne, de Glòria Balañà Altimira. La mare d’Alicia González Reyero li deia que feia les coses “a la chita callando”, i d’aquí neix l’espectacle homònim que presentarà al CCCB. Al Tantaranta­na, el col·lectiu Que no Salga de Aquí hi durà l’èxit de Tàrrega Hermafrodi­tes a cavall o la rebel·lió del desig, sobre “les anatomies binàries que no encaixen en les capsetes home-dona”, diu Raquel Loscos. I Desbordes, d’Amaranta Velarde, es veurà a La Caldera.c

 ?? La Virgueria ?? La Virgueria presenta El missioner al Centre de les Arts Lliures
La Virgueria La Virgueria presenta El missioner al Centre de les Arts Lliures

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain