La Vanguardia (Català)

Quadpack mira cap enfora

El fabricant d’envasos de cosmètica i perfumeria recupera l’activitat prepandèmi­a i estudia obrir fàbriques a Mèxic i Àsia

- Blanca gispert

Després d’afrontar dos anys complicats a causa de la pandèmia, Quadpack està recuperant forma i mira d’expandir-se a Àsia i amèrica.

aquest any, el fabricant d’envasos de cosmètica i perfumeria espera tornar a tenir beneficis i recuperar nivells de facturació previs a la pandèmia, ingressant més de 130 milions d’euros, davant els 106 milions del 2021 i els 102 milions de l’exercici 2020. “La demanda s’ha recuperat i hem esquivat la crisi de subministr­aments gràcies a la nostra estratègia de relocalitz­ar la producció a prop dels països on venem”, indica tim Eaves, conseller delegat de la companyia barcelonin­a, nascuda a Barcelona l’any 2003 i cotitzada a l’Euronext Paris.

Des de l’any 2013, l’empresa ha protagonit­zat un procés d’adquisicio­ns de fabricants europeus en què ha invertit al voltant de 50 milions d’euros. al llarg d’aquest temps, ha adquirit dues plantes a torelló (technotraf, Krampak), una altra a Castellbis­bal (QP Plastics) i dos més a alemanya (Louvrette, Wicklein). “amb aquest pla, hem aconseguit portar la meitat de la producció d’Àsia a Europa. La resta encara se subcontrac­ta a factories asiàtiques i alguna d’europea”, comenta el directiu britànic, que descarta més adquisicio­ns a curt termini.

En el marc de l’estratègia d’assumir la producció i acostar-la al client, Quadpack estudia obrir una planta a mèxic –que permetria proveir el mercat nord-americà– i també valora tancar acords estratègic­s (joint venture) amb fabricants asiàtics. “Estem consideran­t estrènyer lligams amb empreses que ja són proveïdore­s: yuga, a la Xina i Lm, a Corea del sud”, apunta el directiu de la companyia, que dona feina a unes 650 persones en total.

actualment, la firma supera el miler de clients i només un 15% dels ingressos que aporten són espanyols. Entre aquests clients, destaquen grans grups de cosmètica i perfumeria com Puig, LmVH o L’Oréal i centenars de pimes del sector. Eaves comenta que la firma s’ha fet forta especialme­nt en cosmètica, que representa un 65% de les vendes, mentre que maquillatg­e i perfumeria aporten la resta.

un dels principals actius de Quadpack al mercat és la sostenibil­itat dels envasos. Destaca especialme­nt un tap de fusta que ha patentat i que ven a firmes de luxe. “Veiem la sostenibil­itat com una gran aposta de marca i tenim la normativa europea a favor: l’any 2025, un 30% d’envasos hauran de ser reciclable­s. Per això, volem fer les coses bé i hem posposat l’objectiu d’arribar als 400 milions d’ingressos del 2025 al 2028”, apunta el directiu que també preveu ser prudent mantenint un 95% del capital en mans privades (Eudald Holding, anlomo) i només un 5% en borsa.c

La companyia preveu ingressar 130 milions d’euros aquest any i ja supera el miler de clients

 ?? Adrian Quiroga / shooting ?? Tim Eaves, conseller delegat de la companyia
Adrian Quiroga / shooting Tim Eaves, conseller delegat de la companyia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain