La Vanguardia (Català)

Rússia castigarà amb fins a 20 anys passar-se a l’enemic

- Gonzalo Aragonés

En plena campanya militar a Ucraïna, la Duma Estatal de Rússia va aprovar ahir l’ampliació del delicte de traïció. El canvi més significat­iu és que tipifica expressame­nt com a “traïció” que un ciutadà rus es passi al bàndol de l’enemic durant un conflicte militar en què Rússia estigui involucrad­a.

Fer-ho podrà ser castigat amb fins a 20 anys de presó. Els diputats de la Cambra Baixa del Parlament van donar el vistiplau a aquesta reforma de llei en primera lectura. A més, també endureix el càstig per als mercenaris i introdueix un article per a la col·laboració amb els serveis especials estrangers, és a dir, espionatge. 341 diputats van votar a favor de la nova legislació. Hi va haver dos vots en contra i 44 abstencion­s.

El projecte, que encara s’ha d’aprovar en segona i tercera lectures, preveu una pena de 12 a 20 anys de presó per a un ciutadà rus que participi en un conflicte armat “amb finalitats contràries als interessos de la Federació Russa”.

A més, “passar-se al bàndol de l’enemic” durant un conflicte armat s’equipararà amb la traïció. El càstig per als mercenaris augmenta a entre 7 i 15 anys de presó, quan fins ara era d’entre 3 i 7 anys. Reclutar mercenaris també estarà penat: entre 12 i 18 anys de pèrdua de llibertat. /

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain