La Vanguardia (Català)

Processats dos policies per la pèrdua d’un ull d’un votant l’1-O

-

El jutge d’instrucció número 7 de Barcelona ha processat quatre agents de la Policia Nacional pels aldarulls que van tenir lloc als voltants de l’escola Ramon Llull de Barcelona durant la jornada del referèndum de l’1-O del 2017, dos d’ells per la pèrdua d’un ull d’un votant a causa dels trets de pilotes de goma.

Es tracta de l’escopeter que presumptam­ent va causar la lesió a l’activista Roger Español, del comandant del dispositiu policial de la zona que va ordenar els trets i de dos agents més del cos. Tots ells estan acusats d’un delicte de lesions.

El jutge també processa l’activista ferit per atemptat a un agent de l’autoritat, que va arribar a ser candidat de Junts al Senat el 2019, per llançar, presumptam­ent, una tanca a la línia policial.

El magistrat atribueix a l’escopeter l’“incomplime­nt de les mesures de seguretat previstes a la circular sobre ús de material antiavalot­s”. Al comandant policial se’l fa responsabl­e de ser “el primer d’utilitzar la defensa policial contra persones assegudes a terra”, i els altres dos agents, de fer el mateix “presumptam­ent incomplint la normativa sobre l’ús progressiu de mitjans i de la defensa policial”.

La investigac­ió del jutjat número 7 de Barcelona és una peça separada de la causa oberta contra agents de la Policia Nacional per l’1-O, en què hi ha més de 60 policies imputats per l’actuació en quinze escoles utilitzade­s com a punts de votació.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain