La Vanguardia (Català)

Limitacion­s als camions els festius i un nou carril addicional a l’AP-7

El Govern implantarà la velocitat variable en diversos trams de l’autopista l’any que ve

-

La situació de congestió que arrossega l’AP-7 des del final dels peatges i que les últimes setmanes ha augmentat ha fet reaccionar finalment el Govern. El més immediat serà augmentar la limitació de la circulació de camions els caps de setmana i un nou carril addicional amb cons els diumenges a la tarda entre Sant Celoni i Parets del Vallès per donar més capacitat a l’autopista durant les operacions retorn.

No és cap invent nou. Aquest carril extra era habitual fins a la Roca del Vallès quan la gestió de l’autopista la portava una empresa concession­ària, però amb la fi dels peatges va desaparèix­er. Els responsabl­es del Servei Català de Trànsit esgrimien durant els últims dies que era impossible habilitar-lo amb la seguretat necessària per la nova configurac­ió de l’autopista després de la desaparici­ó de les cabines de peatge, però al final no era tan difícil. S’han acordat unes petites actuacions amb el Ministeri de Transports (l’administra­ció titular de la via) per incorporar hi la senyalitza­ció necessària i poder començar a utilitzar-lo a partir del cap de setmana que ve, quan s’espera una operació tornada especialme­nt complicada per l’alta mobilitat prevista a causa del pont de Sant Joan.

El carril addicional dels diumenges a la tarda al Vallès s’afegirà als ja habilitats durant els últims caps de setmana a la mateixa AP-7, entre Vilafranca del Penedès i Molins de Rei, i a la C-32, entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat.

Una altra mesura immediata que es començarà a aplicar des d’aquest cap de setmana és la restricció de circulació dels camions per l’AP-7 tots els dissabtes al matí, entre les deu i les dues del migdia. Aquest últim dissabte, precisamen­t, una dona va morir a causa d’un xoc entre la seva furgoneta i un camió a Castellet i la Gornal, al Penedès. Aquesta restricció s’afegirà a la vigent des de fa anys, que es duu a terme alguns diumenges puntuals entre les cinc de la tarda i les deu de la nit. A partir d’ara seran tots els diumenges. A més, al tram de l’AP-7 de Tarragona on només hi ha dos carrils per sentit, els vehicles pesants estaran obligats a anar pel carril de la dreta i a una velocitat màxima de 80 km/h tots els divendres, festius i vigílies.

A aquestes mesures cal afegir-hi la creació d’un equip de grues que actuïn amb més celeritat en la retirada dels vehicles implicats en accidents sense ferits greus. És un servei subcontrac­tat a companyies locals amb bases a diferents punts estratègic­s de l’autopista. Les empreses concession­àries de les carreteres de pagament estaven obligades per contracte a disposar-ne però el requisit es va obviar quan les vies d’alta capacitat van passar a ser gestionade­s per les administra­cions estatal i autonòmica.

Són actuacions concretes i puntuals que formen part d’un pla de xoc aprovat ahir al Consell Executiu del Govern per mitigar les cues i millorar la situació dels conductors a l’AP-7. “Som conscients que hi ha saturació a l’autopista, és un problema que existeix i la nostra responsabi­litat és resoldre’l”, va reconèixer el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que va desplegar un ventall de mesures basades en una millor gestió de la infraestru­ctura tal com li reclamaven els enginyers de camins ahir en

El tram entre Sant Celoni i Parets del Vallès tindrà un carril més amb cons durant les operacions tornada

Els vehicles pesants tindran prohibit circular els dissabtes al matí i els diumenges a la tarda

 ?? ?? L’autopista B-23 ja disposa del sistema de velocitat variable des de fa més d’una dècada
L’autopista B-23 ja disposa del sistema de velocitat variable des de fa més d’una dècada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain