La Vanguardia (Català)

Barcelona retalla l’ajuda a Santa Anna i l’església la rebutja

La parròquia rebutja els 3.000 euros aprovats, un 5% del pressupost­at per atendre famílies sense recursos

-

L’hospital de campanya de Santa Anna ha rebutjat les subvencion­s del 2022, aprovades per l’Ajuntament de Barcelona, per al programa d’ajuda a domicili de famílies sense recursos i el destinat a oferir atenció sanitària nocturna a les persones que dormen al carrer, aquest últim emprès conjuntame­nt amb l’organitzac­ió Missatgers de la Pau. Dels 61.100 euros pressupost­ats per al primer, l’ajuntament n’ha concedit 3.000, menys d’un 5% de la xifra plantejada, i en comparació amb els 5.000 del 2021 (20,6%) i els 7.000 del 2020 (11,80%).

“Considerem que és una presa de pèl. Com que nosaltres no depenem de l’Ajuntament, ho podem dir: ja els hem notificat per carta que hem renunciat a les subvencion­s”, deia ahir el rector de Santa Anna, Peio Sánchez. D’altra banda, aquest 2022 Missatgers de la Pau i Santa Anna han emprès un nou projecte, una ambulància nocturna que recorre diferents zones de la ciutat per prestar cures mèdiques i establir vincles amb ciutadans que pernocten al ras. Per a aquest servei l’Ajuntament ha aprovat 2.000 euros, i també han dit que no els acceptaven.

Sánchez considera que aquestes xifres “tan baixes demostren quines són les opcions polítiques municipals en la lluita contra la pobresa i la protecció dels més vulnerable­s”. El rector de Santa Anna va concretar que dels 414.000 euros pressupost­ats per

Santa Anna el 2021, només un 12% procedien de fons públics.

D’altra banda, va manifestar que el Departamen­t de Drets Socials de la Generalita­t ha augmentat aquest any la partida destinada al menjador social de l’hospital de campanya perquè ha aprovat una subvenció de 37.700 euros, un 35% del pressupost­at, en comparació als 10.900 del 2021 o els 16.907 del 2020.

D’altra banda, Santa Anna lamenta que “el pressupost municipal destinat a combatre el sensellari­sme només ha crescut un 3,2% els últims tres anys, mentre que la mitjana d’augment global de les subvencion­s de totes les àrees ha estat d’un 6,3%”.

Fonts de Drets Socials de l’Ajuntament van contestar que la quantitat total aprovada per a Santa Anna el 2022 és igual que la del 2021, 5.000 euros per als dos projectes citats, i van afegir que aquest departamen­t “manté un diàleg fluid amb l’entitat”, amb qui té previst reunir-se pròximamen­t amb la voluntat “de continuar treballant de manera coordinada amb el conjunt del teixit social de la ciutat”.

Ahir, durant la comissió municipal de Drets Socials, la comissiona­da Sonia Fuertes va insistir que els últims anys s’han obert centres destinats a dones i persones toxicòmane­s sense llar, però la regidora Neus Munté, de Junts, va recordar que continua sense atendre’s la reivindica­ció de posar en marxa petits allotjamen­ts de baixa exigència per a aquest col.lectiu.•

L’Ajuntament replica que la quantitat total concedida és la mateixa que la tramitada el 2021

 ?? ?? Voluntaris atenent persones sense llar al menjador que l’hospital de campanya de Santa Anna obre cada dia
Voluntaris atenent persones sense llar al menjador que l’hospital de campanya de Santa Anna obre cada dia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain