La Vanguardia (Català)

Vosseler rellança el partit anti Colau

L’advocat barceloní creu que ara hi ha les condicions per donar un tomb electoral a Barcelona

-

Daniel Vosseler defuig tota correcció política i matisos a l’hora de definir Barcelona Ets Tu, el partit amb què es presentarà a les eleccions municipals del 28 de maig del 2023. “Som el partit anti Colau”, sentencia aquest advocat barceloní que lidera una formació de “profession­als” de la gestió que, segons el seu promotor, no només aspira a fer-se un lloc a l’Ajuntament el pròxim mandat, sinó que neix amb vocació de governar la ciutat.

Barcelona Ets Tu celebrarà el seu congrés el 23 de juliol. Els seus impulsors xifren ja en un miler el nombre d’afiliats. La presentaci­ó en societat està marcada al calendari en una data per determinar entre l’Onze de Setembre i les festes de la Mercè, en un acte públic que, prometen, no deixarà ningú indiferent.

“Ens adrecem als autònoms, als profession­als, a les pimes, als pensionist­es, als funcionari­s, grans actors d’aquesta ciutat que ningú no ha representa­t”, afirma en conversa amb La Vanguardia Daniel Vosseler, un incessant torrent de propostes i titulars, que ja va intentar sense èxit el salt a la política municipal el 2019 quan no va aconseguir les 8.000 firmes necessàrie­s per presentars­e al capdavant d’una agrupació d’electors. Aquest cop, una vegada constituït ja com a partit polític, no li farà falta obtenir aquests avals per poder competir amb la vintena llarga de candidatur­es que, si es repeteix l’oferta de fa tres anys, es disputaran les 41 actes de regidor en joc.

L’esbós del programa electoral de Barcelona Ets Tu aborda les qüestions nuclears de la gestió municipal i amb un esquema de propostes tan rotund com la mateixa definició del partit. I, entre els clàssics, el principal clàssic, la seguretat d’una ciutat que des de fa anys encapçala els rànquings de delictes de les capitals espanyoles: una policia metropolit­ana, una Guàrdia Urbana amb més competènci­es en seguretat ciutadana i com a policia judicial, un GIR (Grup d’Intervenci­ó Ràpida) de la policia local amb 120 agents disposats per frenar ipso facto les ocupacions de pisos... “Una Barcelona segura de dia i de nit, les 24 hores, els 365 dies de l’any”, afirma el precandida­t Vosseler, que remata el seu diagnòstic assegurant que a la Barcelona de Colau hi “falta contundènc­ia contra el delicte”.

El líder de Barcelona Ets Tu insisteix que “no compartim absolutame­nt res” de les polítiques i les formes dels “populistes” de BComú, que no pactaran mai res amb ells, que aquesta és una línia vermella que no traspassar­an mai. “Som l’alternativ­a a Colau i a qualsevol coalició al seu voltant”. Només està d’acord amb l’alcaldessa que el problema número u de la ciutat és l’habitatge, però les maneres d’afrontar-lo són diametralm­ent oposades. Vosseler diu que manquen 50.000 habitatges, la meitat dels quals socials, i que en comptes d’imposar la norma del 30% –una de les primeres que derogaria si arriba a l’alcaldia– cal buscar sempre l’acord amb els operadors privats.

“Volem agrupar tot l’afartament acumulat entorn de Colau”, conclou aquest profession­al del dret convençut de predicar en terreny adobat: “Per primera vegada veig a Barcelona moltes ganes de tornar a engegar els seus motors, de fer d’aquesta ciutat la Nova York d’Europa”.•

Barcelona Ets Tu celebrarà el congrés el 23 de juliol i es presentarà en societat al setembre

 ?? ?? Daniel Vosseler a la plaça Sant Jaume davant de l’Ajuntament de Barcelona, que aspira a conquerir
Daniel Vosseler a la plaça Sant Jaume davant de l’Ajuntament de Barcelona, que aspira a conquerir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain