La Vanguardia (Català)

La Kim va rebentar el vestit de la Marilyn

El museu de l’actriu mostra els danys que la ‘celebrity’ va ocasionar a la peça

-

Kim Kardashian va assegurar que havia hagut de perdre set quilos per poder-se posar el vestit de Marilyn Monroe que va passar a la història perquè va ser la peça amb què la temptació rossa va cantar Happy

birthday, Mr President a John F. Kennedy el 1962. Pel que sembla, no n’hi va haver prou.

Valorat en gairebé cinc milions de dòlars, el vestit ha tornat a ser notícia un mes després que el lluís a la gala Met. El museu a càrrec de la col·lecció més gran d’objectes pertanyent­s a Marilyn Monroe ha mostrat a les seves xarxes socials els danys que Kim Kardashian va provocar a l’icònic vestit de l’actriu quan se’l va posar per assistir a la gala, que es va celebrar el 2 de maig a Nova York.

El propietari original de la peça, Scott Fortner, ha parlat de danys “significat­ius”. Aquest col·leccionist­a va vendre el vestit al Museu Ripley’s Believe It Or Not!, i ara els acusa a ells i a la influencer ,de 41 anys, d’haver fet malbé la peça.

“Tan compromeso­s a mantenir ‘la integritat del vestit i la seva preservaci­ó’, va valer la pena?”, es pregunta Fortner, que, a més a més, és col·leccionist­a d’altres objectes de l’actriu, al seu compte del Museu The Marilyn Monroe Collection. L’antic propietari ha detallat que al vestit li falten cristalls i que alguns pengen d’un fil. El disseny de gasa beix amb 2.500 cristalls de Swarovski cosits a mà va ser obra de Jean-Louis.

L’actriu volia que semblés que anava despullada, “pell i pedreria”, va demanar al modista. Per això, a més de prescindir de la roba interior, el van cosir quan se’l va posar.

Diversos mitjans s’han fet ressò del desastre i han publicat les fotos de l’abans i el després del vestit. En comparació amb una imatge captada el 2016, es pot veure com un dels fermalls mostra signes de tela estirada i com falten cristalls, particular­ment al voltant del tancament posterior del vestit. Kim Kardashian encara no s’ha pronunciat.•

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain