La Vanguardia (Català)

Les institucio­ns fan servir TikTok per arribar a adolescent­s i joves

La Generalita­t estrena perfil propi en aquesta xarxa social

- Francesc Puig

Per connectar amb el públic adolescent i jove s’ha de fer a través de TikTok. Aquesta xarxa social, amb mil milions d’usuaris mensuals actius a tot el món i una forta acceptació en la franja d’edat de 15 a 24 anys, s’ha convertit en un gran aliat per les marques d’entretenim­ent que volen ampliar objectius i augmentar la base de fans i de pas. Es tracta d’una eina molt útil per a aquestes institucio­ns públiques per difondre els seus missatges entre els sectors més joves de la societat.

A Catalunya, el desembre del 2020 els Mossos d’Esquadra ja van anunciar que es passaven al TikTok, tal com havien fet pocs mesos abans la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. I ara ha estat la mateixa Generalita­t de Catalunya qui ha anunciat que ja disposa de perfil propi a TikTok. L’activació la setmana passada del compte a la xarxa social és un dels projectes que promou la Vicepresid­ència del Govern, a través de la direcció general de Serveis Digitals i Experiènci­a Ciutadana, per millorar la comunicaci­ó amb la ciutadania en un context cada cop més digital, segons explica la Generalita­t.

El nou compte, @gencat, és un únic perfil institucio­nal des d’on s’emetran continguts i missatges de servei de tots els àmbits en col·laboració amb els diferents departamen­ts de la Generalita­t: Educació, Ocupació, Salut, Seguretat i Emergèncie­s, Medi Ambient, Drets Socials, Alimentaci­ó, Mobilitat, Cultura... També es faran col·laboracion­s amb influencia­dors i creadors de contingut en llengua catalana, que ja disposen d’un gran nombre de seguidors.

“Tot i que en l’àmbit estatal ja hi ha alguns organismes públics que són presents en aquesta xarxa social, la irrupció de la Generalita­t a TikTok representa la primera experiènci­a pel que fa als governs a l’Estat”, assegura el Govern. Aquest plataforma s’afegeix a altres xarxes socials com Instagram,

Twitter, Facebook, Telegram i LinkedIn, on el compte @gencat ja suma més de 520.000 seguidors.

La comunitat catalana té una gran presència a TikTok, on l’ús de l’etiqueta #Estiktokat, per agrupar els continguts en català, té prop de 620.000 visualitza­cions. Aquestes xifres evidencien el gran potencial que ofereix la plataforma per arribar a un públic jove que sol ser més inaccessib­le comunicati­vament, usuaris que busquen continguts originals i atractius i que s’allunyen dels mitjans massius convencion­als i dels missatges institucio­nals de format més tradiciona­l.•

 ?? ?? Des del nou perfil s’emetran continguts i missatges de servei de diversos àmbits
Des del nou perfil s’emetran continguts i missatges de servei de diversos àmbits

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain