La Vanguardia (Català)

Stacey Kent, Al Di Meola i l’escena catalana brillaran al Jazz Festival l’Estartit

El cicle es concentrar­à en quatre dies amb doble concert entre el 21 i el 24 de juliol

- Esteban LInés

Després del parèntesi obligat per la pandèmia, el Jazz Festival l’Estartit tornarà a la seva trobada amb l’aficionat el 21 de juliol. Des d’aquest dia i fins al 24 d’aquest mateix mes oferirà vuit concerts entre els quals destaquen els del guitarrist­a Al Di Meola o la cantant Stacey Kent.

A més del cartell d’actuacions, l’altre gran valor de la proposta és la seva privilegia­da ubicació a la Punta del Molinet, al cap de la Barra, davant de les illes Medes. Les quatre jornades oferiran dos concerts diaris a les 20 hores i 22 hores amb aquest ordre: Irene Reig Trio i Biel Ballester Trio feat. Thomas Kretzschma­r; Joan Mar Sauqué Quartet i Mulatu Astatke; Alba Careta Group i Al Di Meola Acoustic Trio; i Eva Fernández Quintet i Stacey Kent.

Com es pot veure per aquests noms, es tracta d’una oferta d’estilístic­a variada. Propostes foranes d’elevat llistó com la cantant de jazz contempora­ni, sinònim d’elegància vocal, Stacey Kent, que presentarà el seu últim treball, Songs from other places. Una proposta ja per a coneixedor­s serà la del fascinant músic i arranjador etíop Mulatu Astatke, mentre que el llegendari guitarrist­a Al Di Meola actuarà en format trio acústic. D’àmbits més pròxims en tots els sentits cal ubicar el jazz manouche , el gipsy jazz, del mallorquí Biel Ballester, que tindrà com a convidat el violinista Thomas Kretzschma­r, un dels deixebles més brillants de Stéphane Grapelli.

La directora del festival, Montse Faura –que també ho és del de Torroella de Montgrí–, explica sobre el cartell d’aquesta edició que hi ha “un equilibri: hi ha una part més manouche, que és el més divertit, ballable i fàcil d’entrar, i coses més exòtiques com la d’Astatke, que té les seves extravagàn­cies. I d’altra banda tens Al Di Meola amb els seus nous treballs, i després les moltes ganes que hi ha d’escoltar Stacey Kent”.

També fa èmfasi que “són molt

A part de les estrelles estrangere­s, actuaran noms locals com Alba Careta, Irene Reig o Joan Mar Sauqué

interessan­ts els openings, amb molts artistes del nostre país com Alba Careta, Joan Mar Sauqué, Eva Fernández i Irene Reig que ho estan petant, amb unes enormes ganes de menjar-se el món. El que sí que puc dir és que no és un festival per al coneixedor ni un festival popular”. Segons Faura, “l’objectiu és aquest format de fusions, buscant un o dos concerts de jazz vocal, un altre d’instrument­al, un altre de més avantguard­a o tradiciona­l” per oferir-lo “a una barreja de públic més jove i més veterà, des del més coneixedor fins al més nouvingut”.

La venda d’entrades d’aquesta nova edició del festival serà el 3 i 4 de juliol per a socis de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí i a partir del 5 per al públic en general.c

 ?? ?? Una imatge recent promociona­l d’Al Di Meola
Una imatge recent promociona­l d’Al Di Meola

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain