La Vanguardia (Català)

Wiggins eleva els Warriors el pitjor dia de Curry

Els de Golden State s’avancen 3-2 i acaricien el títol

-

Després de l’extraordin­ària actuació de Stephen Curry en el quart partit de la sèrie final de l’NBA, el focus d’atenció es va traslladar a Jayson Tatum en el cinquè, el que se suposava que seria la rèplica del 30 dels Warriors als Celtics de Boston.

En aquest quart partit, el segon disputat a la capital de Massachuse­tts, el dorsal 0 dels locals no va ser precisamen­t un 0 per al seu equip. Va ser el màxim anotador (23 punts), però al TD Garden es van sentir crits d’MVP destinats al seu soci Jaylen Brown.

Els analistes van concloure que l’única manera que els Celtics es poguessin posar per sobre en el cinquè enfrontame­nt, de tornada a San Francisco, era simplement que Tatum millorés el rendiment.

“Això depèn de mi. Seré millor. Sé que estic impactant en el joc d’altres maneres, però he de ser més eficient, llançar més bé, acabar millor al cèrcol. Assumeixo la responsabi­litat per això”, va assegurar el de Boston.

De manera que Tatum es va posar el llistó ben amunt. Molt amunt. Massa.

Els Celtics van perdre (10494) i es posen ran de l’abisme de la derrota final. Els Warriors acaricien el quart títol en les últimes vuit temporades. Tatum va ser el màxim anotador del psartit (27 punts), però no va estar a l’altura contra uns Warriors en què la seva màxima estrella no va aparèixer.

Curry va jugar? Per la llei del pèndol, el jugador més decisiu fins la nit passada en aquesta sèrie va caure de l’olimp dels elegits per a la glòria a l’infern dels negats. Era el mateix que va sorprendre divendres a Boston? Qualsevol semblança amb la realitat és coincidènc­ia. Curry va acabar amb 16 punts, i el que és més il·lustratiu de la seva negra jornada: zero triples de nou intents. No acabava un partit sense ficar un triple des del 8 el novembre del 2018. De 133 partits de playoffs, aquest és el primer que no n’encerta ni un.

Tatum va ser incapaç de liderar, Curry va caure a l’infern i Wiggins va aconseguir els galons de líder

I malgrat la seva absència, Tatum i els seus no van aconseguir el triomf. A més del seu mal joc, el mèrit és en bona part d’Andrew Wiggins (26 punts, 13 rebots), que va justificar que Steve Kerr el volgués al seu equip i l’hagi defensat quan les coses no li anaven tan bé. Wiggins potser va completar la millor actuació des que juga amb els california­ns i en un partit decisiu. Va arriscar quan el seu equip estava bloquejat en atac i va exercir una defensa extraordin­ària.c

 ?? ?? El millor, Andrew Wiggins
El millor, Andrew Wiggins

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain