La Vanguardia (Català)

Munich firma el seu millor any amb més botigues i exportació

La marca esportiva factura 52,6 milions i creix un 29%

-

Xavier Berneda, propietari de Munich, comenta mig de broma que aquest últim any semblaven més una companyia logística que una marca de calçat i material esportiu. “La majoria de reunions que hem celebrat tenien a veure amb el proveïment de material i el transport”, afirma.

La crisi logística a Àsia, on la política de covid zero ha paralitzat fàbriques i mercaderie­s, ha posat a prova la capacitat de les empreses per gestionar aquesta cadena. Aquest, precisamen­t, ha estat un dels punts forts de Munich l’últim exercici i el mètode que els ha ajudat a batre rècord de facturació amb 52,6 milions d’euros, un 28,71% més que l’any anterior i per sobre dels 44,4 milions del 2019, el seu anterior millor registre.

“Hem anticipat compres, subministr­aments i comandes, de manera molt previsora”, afirma Berneda, així doncs, als comerços hi ha hagut sempre assortimen­t de Munich, mentre que altres marques de la competènci­a tenien menys estoc o directamen­t. “A les botigues hi ha hagut menys oportunita­t de triar i nosaltres sí que hi érem”, afegeix. Aquesta estratègia ha contribuït a elevar les vendes, amb un augment de l’exportació i noves obertures. Les botigues pròpies han millorat facturació en un 24% aportant 13,9 milions d’euros. En total, aquesta companyia familiar, fundada a Catalunya el 1939, disposa de 24 punts de venda propis, entre els quals destaquen les inauguraci­ons recents a la Maquinista, Bonaire, Coruña i Parc Sud. “I per a aquest 2022 obrirem a l’aeroport del Prat i al de Barajas”, afegeix Berneda. Pel que fa a les exportacio­ns, han crescut un 28% el 2021, amb Europa i Sud-amèrica com a mercats principals.

En l’increment de les vendes hi ha tingut un paper determinan­t el canvi d’hàbits de consum. El propietari de Munich explica que la vamba ha ampliat públic i registre. Les porten nens, joves i persones grans. I en tota mena d’ocasions: per fer esport, treballar o sortir de copes. A més de les seves conegudes bambes de la X, destaca la consolidac­ió de les línies de roba i pàdel. Aquest esport s’ha posat de moda i la firma ha sabut treure’n profit. Els articles per jugar a pàdel han disparat la demanda i han triplicat facturació en un any, dels 394.914 euros el 2020 als 1,46 milions de l’últim exercici. Un creixement orgànic que preveuen continuar aquest any i a què donaran suport amb l’ampliació dels seus magatzems i fàbriques a Igualada o Elx.c

La gestió de la cadena logística els ha impulsat davant la competènci­a; obriran al Prat i a Barajas

 ?? ?? Xavier Cervera Xavier Berneda, propietari de la companyia de calçat i material esportiu Munich
Xavier Cervera Xavier Berneda, propietari de la companyia de calçat i material esportiu Munich

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain