La Vanguardia (Català)

La justícia tomba la sanció de la CNMC a Marta Plana

-

La justícia ha anul·lat la sanció que la CNMC i el Consell de Ministres van imposar a Marta Plana, advocada, consultora i emprenedor­a, per incompatib­ilitat de funcions quan va fundar la start-up Digital Origins mentre percebia una remuneraci­ó d’aquest organisme públic.

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs que la CNMC havia interposat amb l’objectiu de revocar la sentència de l’Audiència Nacional a favor de Marta Plana, que va al·legar que malgrat que era sòcia fundadora de la start-up, ella no guanyava diners exercint aquest càrrec.

Per aquesta raó la sanció ha quedat sense efectes i la CNMC n’haurà de restituir la seva totalitat: 192.390,96 euros més 22.461,27 euros en concepte d’interessos.

El cas es remunta fins a l’any 2015, quan Plana va cofundar la start-up Digital Origins (ara, Afterpay) mentre percebia una compensaci­ó econòmica per haver ocupat –entre el 2011 i 2013– el càrrec de consellera de la Comissió del Mercat de les Telecomuni­cacions, organisme que més tard es va integrar a la CNMC.

L’any 2016, Plana va rebre la primera sanció administra­tiva. Va ser imposada pel Consell de Ministres, que va considerar incompatib­le fundar una start-up mentre percebia l’esmentada compensaci­ó. Dos anys més tard, el 2018, la CNMC li va exigir el retorn dels diners percebuts durant tot aquest temps, un total de 192.000 euros.

Plana no hi va estar d’acord i va decidir recórrer la decisió davant la justícia, que finalment li ha donat la raó. Durant tot aquest temps, l’emprenedor­a ha continuat sent sòcia de la start-up. Actualment, també exerceix funcions en el camp de l’advocacia i la consultori­a estratègic­a. A més, forma part de la candidatur­a de Rosa Cañadas al Cercle d’Economia.c

El Suprem anul·la una sanció de 200.000 euros per incompatib­ilitat de funcions

 ?? ?? Laura Guerrero Marta Plana
Laura Guerrero Marta Plana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain