La Vanguardia (Català)

Pedro Sánchez truca per sorpresa al Deutsche Bank per salvar Celsa

-

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va trucar dilluns al president executiu del Deutsche Bank AG, Christian Sewing, per pressionar l’entitat perquè els seus fons acceptin un quitament del seu deute que li permeti accedir a l’ajuda financera oferta per la SEPI.

Segons va explicar ahir l’agència Bloomberg, Pedro Sánchez va telefonar a Christian Sewing dilluns per discutir la situació de l’empresa catalana i el va instar a fer concession­s als propietari­s de l’empresa, la família Rubiralta, segons persones familiarit­zades amb l’afer. El banc alemany forma part d’un grup de creditors que inclou Cross Ocean Partners, Goldman Sachs Group i SVP Global, que han estat en disputa amb Celsa i la família Rubiralta des de l’inici de la pandèmia.

La trucada va agafar per sorpresa la direcció del Deutsche Bank, va dir una de les persones consultade­s, ja que és inusual que els alts executius rebin trucades sobre decisions preses per les seves unitats de banca d’inversió. No és clar si la conversa mourà l’agulla en les negociacio­ns. Portaveus del Govern espanyol, del Deutsche Bank i de Celsa es van negar a fer comentaris.

El pla de la SEPI, que té el suport de l’empresa i dels sindicats, implica el desemborsa­ment de 550 milions d’euros, però ha de ser validat pel Consell de Ministres i està condiciona­t que hi hagi un acord amb els creditors. Els tenidors del deute no han invertit ni prestat diners a Celsa. “Els fons que no van finançar el Grup Celsa, sinó que van comprar el seu deute en el mercat secundari amb descomptes de fins a un 90%, obtindrien, gràcies a la concessió d’una ajuda pública, rendibilit­ats d’un 80% anual multiplica­nt per més de cinc la inversió feta”, assegura l’empresa.c

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain