La Vanguardia (Català)

Foment engega el procés electoral mentre que Eines descarta una candidatur­a

- Barcelona E. Magallón

La patronal Foment del Treball va començar ahir el procés electoral mentre Eines de País, el moviment independen­tista impulsat per l’ANC que va optar a liderar la Cambra de Barcelona i Pimec, va insistir que aquesta vegada no tenen previst presentar candidatur­a, van explicar fonts consultade­s. Els aspirants a presidir Foment tenen fins al dia 11 de juliol per presentar la seva candidatur­a a les eleccions de la patronal, que s’han convocat per al 18 de juliol i a què es torna a presentar l’actual president, Josep Sánchez Llibre.

Fonts pròximes al moviment independen­tista que amb el suport de l’ANC (Assemblea Nacional Catalana) va aconseguir la presidènci­a de la Cambra de Comerç i va disputar la presidènci­a de Pimec van explicar que el lideratge de Foment no és un objectiu avui dia.

Tal com va detallar ahir Foment, si l’11 de juliol només hi ha una candidatur­a, aquesta es proclama automàtica­ment com a guanyadora, tot i que l’assemblea de l’entitat l’ha de ratificar.

Les eleccions s’havien de celebrar a la tardor, però Sánchez Llibre va decidir avançar-les i va emmarcar ahir aquest avanç electoral en l’actual “incertesa econòmica” i en la “inestabili­tat” dels elements econòmics que cada dia canvien. L’actual president va reconèixer que no havien aconseguit durant la seva presidènci­a que les empreses que es van emportar la seu durant les crisis del 2017 tornessin a Catalunya. “Ara tinc la il·lusió de poder aconseguir aquest objectiu els pròxims quatre anys”, va dir, malgrat que va reconèixer que no és “fàcil” però no impossible. Sánchez es va comprometr­e també a treballar per recuperar el projecte d’ampliació del Prat i va recordar que el dia 21 de novembre preveuen celebrar un gran acte a l’IESE com el que es va fer fa anys per reclamar la gestió del Prat.

Per presentar-se a la presidènci­a de Foment es necessita el suport mínim de 40 vocals de l’assemblea i, en total, votaran 150 socis col·lectius, el nombre de vocals dels quals variarà en funció de les empreses que represente­n i cada vocal tindrà 10 vots; a més de 500 socis individual­s.

Foment va presentar ahir també la proposició de llei per crear una Agència de Control de l’Execució de les Inversions i Infraestru­ctures de l’Estat a Catalunya amb presència de les administra­cions i la societat civil. Aquest ens hauria de servir també per identifica­r les grans inversions que necessita Catalunya per als pròxims anys. Davant l’absència de l’ampliació de l’aeroport, l’únic gran projecte de futur és el pla de Rodalies.c

La patronal vol una agència de control d’infraestru­ctures per dissenyar nous projectes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain