La Vanguardia (Català)

Barcelona pacificarà l’entorn de 89 escoles més i traurà carrils de cotxes

-

Una de les actuacions de microurban­isme estel·lars de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la pacificaci­ó dels entorns escolars, coneguda com a “Protegim les escoles”, fa un pas endavant. La comissió de govern municipal aprovarà demà un nou paquet de projectes executius per actuar en 54 centres, que se sumen a 35 més de ja previstos pels districtes i als pressupost­os participat­ius. D’aquest total de 89 intervenci­ons, 73 es faran aquest any, i 16, el 2023. Així, al final del mandat municipal en curs, d’aquí un any, s’hauran transforma­t els voltants de 216 col·legis –un de cada tres de la ciutat– amb més de 86.000 alumnes beneficiat­s en 60 dels 73 barris dels deu districtes.

Aquest nou paquet, dotat amb 6,7 milions d’euros, suposarà la conversió de 14 carrers en prioriglat, taris per als vianants gràcies a l’eliminació de carrils de circulació, i es dedicaran uns 16.000 m2 d’asfalt a aquests nous usos. A més a més, en 15 escoles s’ampliaran les voreres, en 5 es guanyaran xamfrans i en 16 es faran actuacions de millora amb la instal·lació de noves jardineres, mobiliari, passos elevats, semàfors i zones d’estada. Les obres començaran al novembre i es preveu que s’acabin el gener del 2023. S’aprofitara­n les vacances de Nadal per afectar tan poc com sigui possible el desenvolup­ament de l’activitat educativa.

Els pròxims mesos s’afegiran fins a 35 actuacions més a aquest paquet del 2022 i el 2023 procedents dels districtes i d’intervenci­ons emmarcades en els pressupost­os participat­ius.•

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain