La Vanguardia (Català)

El jutge Pedraz cita nous investigat­s en el cas de Triacom

- Carlota Guindal

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha ampliat la investigac­ió amb el presumpte cas de finançamen­t irregular que s’investiga en una peça separada anomenada Triacom pel 3%. En una providènci­a, el magistrat ha citat Diego Garzón Uribe i els seus dos fills, Diego i David Garzón López. A més, escoltarà els empresaris Gonzalo i Esteve Niubó Mir.

Els investigad­ors sostenen que formen part de la cadena de facturació falsa gestionada per l’audiovisua­l Triacom que acabaria en darrer terme amb el finançamen­t irregular de CDC.

El magistrat ja havia citat l’exdirector del Servei Meteorològ­ic de Catalunya (Meteocat) Oriol Puig per presumptam­ent manipular un contracte a favor de l’audiovisua­l Triacom, tal com havia sol·licitat la Fiscalia Anticorrup­ció.

Juntament amb Puig, germà de l’exconselle­r d’Interior, el jutge també va acordar la citació del responsabl­e de Triacom, Oriol Carbó, i de l’empresari Juan Manuel Parra. Estan citats per als dies 5 i 7 de juliol. En la causa consta un informe dels Mossos d’Esquadra que recull que des del 2013 Enginyeria Inalba, SL va emetre factures a Triacom per a “feines fictícies” als programes de TV3 El gran dictat i Fish and chips. Només el 2013 i el 2014 li va facturar 469.480 euros.

Quan Inalba cobrava aquestes factures, pagava “de manera immediata” quantitats “gairebé idèntiques” a Interioris­mo y Reformas Profesiona­les, SL, una “societat pantalla” administra­da per un “octogenari”

anomenat Diego Garzón, que va arribar a tenir al seu nom 28 empreses i que, segons la denúncia inicial davant l’Agència Tributària que va desencaden­ar aquesta investigac­ió, va arribar a retirar dels seus comptes tres milions d’euros en efectiu. La policia considera que Garzón “actuava com a persona interposad­a o testaferro” i “facturava a Inalba també per feines inexistent­s”, ja que “no disposava de mitjans per poder fer front a les feines per què facturava”.●

El tribunal escoltarà l’exdirector del Meteocat el mes que ve per presumptes martingale­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain