La Vanguardia (Català)

Badalona confia la projecció de la ciutat a la Copa del Rei del bàsquet

- Fede Cedó

Aprofitar la celebració de la Copa del Rei de bàsquet el 2023 a Badalona per rellançar la capitalita­t del Barcelonès Nord i consolidar projectes d’innovació i promoció de la ciutat és una gran oportunita­t que no hauria de passar desaperceb­uda. En això van coincidir les afirmacion­s dels tres experts que l’associació Restarting va reunir ahir a l’hotel Marina Badalona per debatre sobre les fórmules que permetin valer-se dels grans esdevenitr­e ments per impulsar un futur amb garanties.

Aurora Catà, presidenta de Badalona Global, va exemplific­ar l’impacte que tenen els grans esdevenime­nts per impulsar el futur de les ciutats, com el que tindrà per a Catalunya la Copa de l’Amèrica de Vela 2024, que se celebrarà a Barcelona, un èxit en què aquesta associació ha tingut un gran protagonis­me. Per la seva part, el director de la Fira de Barcelona, Constantí Serrallong­a, va dir que els grans esdevenime­nts poden arribar a transforma­r ciutats, com ha passat amb la Fira a l’Hospitalet, l’èxit en l’organitzac­ió de fires de la qual ha contribuït a transforma­r una zona marginal d’aquesta ciutat.

En la mateixa línia, Carles Grau, exdirector de la Fundació Mobile World Capital, va destacar, en vista de la celebració d’esdevenime­nts de l’abast de la Copa del Rei, la necessitat d’establir aliances públiques i privades sòlides per impulsar altres àmbits disponible­s i va esmentar el potencial investigad­or de Can Ruti, les innovacion­s del doctor Bonaventur­a Clotet o l’equip d’epidemiolo­gia del cen

L’impacte econòmic de l’esdevenime­nt esportiu serà d’uns 20 milions d’euros i 40.000 pernoctaci­ons

sanitari, mundialmen­t reconegut. Si s’hi afegeix la incorporac­ió del talent local, com per exemple La Fura dels Baus o l’assessora en innovació de la Unió Europa, Daria Tataj, l’eclosió de Badalona pot fructifica­r en projectes d’èxit.

Aprofitar la cita esportiva es planteja com una oportunita­t que Badalona ha d’aprofitar abans i després que la pilota comenci a rodar per la pista, com diu Ferran Falcó, el president de l’associació Restarting, el principi fundaciona­l de la qual és precisamen­t revaloritz­ar la ciutat i explotar-ne les potenciali­tats per consolidar-la com a pol d’atracció d’inversions i generar fins i tot complicita­t amb la veïna Barcelona.

L’alcalde de Badalona, Ruben Guijarro, va lamentar que als badalonins els costi sentir orgull de ciutat i va apostar per aprofitar la Copa del Rei per generar sinergies i dignificar els àmbits municipals.

Els estudis d’impacte econòmic de l’ACB per a la Copa del Rei s’estimen en uns 20 milions i unes 40.000 pernoctaci­ons com a retorn d’uns dos milions d’inversió local.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain