La Vanguardia (Català)

Els universos de ‘The walking dead’ i d’Anne Rice, els pilars d’AMC+

El servei de streaming inicia a Espanya el desembarca­ment a Europa

- Francesc Puig

L’univers de The walking dead i la mitologia al voltant de les novel·les d’Anne Rice (Entrevista amb el vampir) són els pilars fonamental­s del llançament internacio­nal d’AMC+, que des d’ahir dimecres ja està disponible a Espanya, primer país d’Europa a oferir aquest servei prèmium de subscripci­ó a la carta. “Vam llançar AMC+ als Estats Units l’octubre del 2020, i ja hi tenim 9,5 milions de subscripto­rs; ara és el moment de llançar la plataforma de manera global”, declara Miquel Penella, un valencià amb una gran experiènci­a al sector (el 2011 va liderar el llançament d’Acorn als Estats Units) i que actualment és el president de serveis de streaming d’AMC Networks.

AMC+ ja està disponible a Orange TV, Vodafone TV, Prime Video Channels i Jazztel TV, i anirà ampliant la distribuci­ó els pròxims mesos. “Espanya és un dels nostres mercats internacio­nals més importants pel seu volum de subscripto­rs digitals i perquè hem comprovat que hi ha interès per les nostres sèries més importants, com Mad men, Breaking bad i The walking dead”, reconeix Penella.

I precisamen­t The walking dead i tot l’univers que ha creat tindrà un paper clau en aquesta nova etapa de la companyia. Les noves ficcions de les franquície­s es veuran en exclusiva a AMC+ i les ja existents també, a mesura que caduquin els drets en altres serveis. De moment s’han anunciat tres produccion­s, una ja disponible, The walking dead: Origins, en què personatge­s com en Daryl (Norman Reedus), la Carol (Melissa McBride), la Maggie (Lauren Cohan) i en Negan (Jeffrey Dean Morgan) expliquen la història de l’apocalipsi zombi des de la seva perspectiv­a.

Al setembre tornarà Tales of the walking dead, amb episodis independen­ts

La plataforma, que va néixer l’octubre del 2020, ja té als Estats Units 9,5 milions de subscripto­rs

centrats en personatge­s, tant nous com recurrents, de la sèrie original. I el 2023 arribarà Isle of dead, amb la Maggie i en Negan viatjant a un Manhattan postapocal­íptic.

“Després de The walking dead, l’univers més important que vindrà serà el de la mitologia desenvolup­ada als llibres d’Anne Rice”, augura Penella. Aquesta tardor s’estrenarà Entrevista con el vampiro, una història èpica d’amor, sang i perills d’immortalit­at, i després, Las brujas de Mayfair, centrada en una neurocirur­giana que descobreix que és l’hereva d’una família de bruixes.

Entre les novetats d’AMC+, Penella destaca Dark winds, basada en els llibres Leaphorn & Chee, de Tony Hillerman, i que té entre els productors executius Robert Redford i George R.R. Martin. La sèrie segueix dos agents de policia navaho als anys setanta. “És una història que actua com de pont entre el món dels indis natius americans i el món més anglosaxó”.

Penella també recomana 61st Street, un thriller sobre el sistema judicial de Chicago. Totes dues sèries “són molt identifica­tives amb el que és la marca d’AMC d’explicar històries amb personatge­s que estan obligats a reaccionar davant una situació que provoca que el seu món canviï i que hagin de repensar tota la seva vida”, conclou.c

 ?? JOSEP ECHABURU / RTVE ?? Lauren Cohan continuarà amb el personatge de la Maggie en noves sèries
JOSEP ECHABURU / RTVE Lauren Cohan continuarà amb el personatge de la Maggie en noves sèries
 ?? Michele K. Short/Sony Pictures T / AMC ?? Sam Reid i Jacob Anderson, en una imatge d’Entrevista con el vampiro
Michele K. Short/Sony Pictures T / AMC Sam Reid i Jacob Anderson, en una imatge d’Entrevista con el vampiro

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain