La Vanguardia (Català)

El nombre de megarics va créixer un 4,4% a Espanya en plena covid

-

Espanya el 2021 tenia 246.500 individus amb un elevat patrimoni net (HNWI), xifra que suposa que en plena pandèmia els titulars de grans fortunes van incrementa­r un 4,4%, segons l’informe sobre la riquesa mundial elaborat per l’Institut d’Investigac­ió Capgemini.

Així, Espanya es troba en la posició 15 dins dels 25 principals països del món per població d’alt patrimoni. La primera posició l’ocupa els Estats Units, amb 746.000 persones, i l’última –entre els primers 25 llocs–, Bèlgica, amb 141.000 persones.

L’estudi destaca que el nombre d’individus amb un elevat patrimoni net va créixer un 7,8% a nivell mundial, i un 8% el valor del seu patrimoni, principalm­ent a causa de les pujades del mercat de valors. Espanya, assenyala l’estudi, va continuar amb la seva trajectòri­a de creixement i el patrimoni dels megarics va arribar als 719.700 milions d’euros, un 5,3% més que l’any anterior.

El segment dels ultramilio­naris (persones amb un patrimoni net de 30 milions de dòlars o més) va liderar el creixement global de les grans fortunes, amb un 8,1% més. En canvi, el nombre de “milionaris pròxims” (persones amb un patrimoni net entre 1 i 5 milions de dòlars) va créixer només un 7,7%.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain