La Vanguardia (Català)

Gerard Piqué s’afegeix a l’equip de Barrera per dirigir Barcelona Global

L’empresària incorpora a la seva candidatur­a inversors i fundadors de firmes ‘unicorn’

- BLANCA GISPERT

Maite Barrera va presentar ahir la seva candidatur­a a la presidènci­a de l’associació Barcelona Global amb una clara aposta per les noves generacion­s i l’economia digital.

El futbolista del Barça Gerard Piqué i els fundadors d’empreses unicorn Enric Asunción (Wallbox) i Javier Pérez-Tenessa (Edreams) són alguns dels membres més destacats de l’equip de Barrera, que esperen incorporar-se a la comissió executiva de l’associació. Hauran de ser ratificats per l’assemblea general el 27 de juny, quan es farà la votació per renovar la presidènci­a dels pròxims dos anys.

Barrera, que ja formava part de l’antiga comissió executiva, és l’única candidata a la successió d’Aurora Catà, que va proposar el seu nom quan va anunciar el final del seu mandat, a l’abril.

Malgrat ser la successora natural, Barrera ha volgut donar aires nous al govern de l’organisme. Dels 16 representa­nts que integren la seva candidatur­a, més de la meitat són nous. Entre d’altres, hi ha l’empresari Dani Puig (Jorcani, Puig), l’inversor Oriol Pinya (Abac, SpainCap), l’empresari Eloi Planes (Fluidra), el directiu Juan Antonio Alcaraz (CaixaBank), l’inversor Josep Lluís Sanfeliu (Asabys), la presidenta del Fons d’Innovació italià, Francesca Bria, i els ja esmentats Gerard Piqué (Kosmos), Enric Asunción (Wallbox) i Javier Pérez-Tenessa (Edreams).

Continuara­n dos anys més a la comissió set dels integrants de l’actual òrgan de govern. Serà el cas d’Oscar Pierre (Glovo), Josep Tabernero (Vall d’Hebron Institut d’Oncologia), Teresa Garcia-Milà (Barcelona School of Economics), Sergi Loughney (Fundació La Caixa), Carmina Ganyet (Colonial), Jaume Oliu (Raset Ventures) i Ana Godó (Grup Godó).

Amb aquesta proposta, l’equip de Barrera estarà format per dotze homes i quatre dones. Pel que fa a les vicepresid­ències de la comissió, Barrera ha proposat que recaiguin en Dani Puig, Oscar Pierre, Oriol Pinya i Josep Lluís Sanfeliu.

Nascuda a Girona el 1974, Barrera és una empresària amb trajectòri­a al sector de la consultori­a financera. Va fundar la firma Bluecap, que va vendre a la multinacio­nal argentina Globant a finals del 2020. També forma part del patronat de l’escola de negocis Esade, la Fundació Princesa de Girona i la junta directiva del Cercle d’Economia. Es presenta a les pròximes eleccions d’aquest organisme com a part de la candidatur­a de Jaume Guardiola.

A Barcelona Global, Barrera vol treballar en la missió comuna de l’associació: convertir la capital catalana en una de les millors ciutats del món per atreure talent i activitat econòmica.

 ?? Mané Espinosa ?? La candidata per dirigir Barcelona Global, Maite Barrera
Mané Espinosa La candidata per dirigir Barcelona Global, Maite Barrera

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain