La Vanguardia (Català)

Entitats catòliques porten al TC la Comissió del Defensor sobre els abusos a l’Església

-

E-Cristians i One of us, amb el suport d’altres organitzac­ions catòliques, van presentar ahir recurs d’empara davant el Tribunal Constituci­onal contra la proposició no de llei de PsOE i EAJ-PNB aprovada al Congrés el 10 de març, relativa a encomanar al Defensor del Poble la creació d’una comissió independen­t amb l’encàrrec d’elaborar un informe sobre les denúncies per abusos sexuals en l’àmbit de l’Església catòlica.

“Aquesta actuació crea un precedent perquè és insòlit que un grup assenyali un acord del mateix Congrés, com a contrari a un dels drets fonamental­s nominalmen­t establert per la Constituci­ó Espanyola. Aquesta actuació obre el camí per anar posteriorm­ent a les instàncies europees i internacio­nals, que protegeixe­n els drets humans”, raonen els sol·licitants. I afegeixen que “a Espanya hi ha abusos sexuals en tota mena d’àmbits, però el Congrés demana que el Defensor del Poble es dediqui als espais catòlics, i no a molts altres espais amb aquesta problemàti­ca, entre els quals els esportius, educatius, criminals, d’entitats civils o públiques o d’altres confession­s”. El dictamen que constituei­x la base del recurs inclou que, de les denúncies i les querelles registrade­s, amb prou feines un 0,5% s’associen amb entorns catòlics.

E-Cristians i One of us afirmen “que es tracta de conèixer tots els casos i atendre totes les víctimes, també les de l’Església, però no només aquestes”.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain