La Vanguardia (Català)

L’Institut Agrícola carrega contra les Zepa del delta del Llobregat

- Jose Polo

En la mateixa línia que unió de Pagesos dijous, ahir l’Institut Agrícola va mostrar disconform­itat amb el pla de la consellera Teresa Jordà, que multiplica les zones d’especial protecció per a les aus (Zepa) al delta del Llobregat i el parc agrari per respondre a la carta de requerimen­t de la Comissió Europea per la falta de protecció de l’enclavamen­t.

“Arruïnar el sector agroalimen­tari té greus conseqüènc­ies sobre l’alimentaci­ó de l’àrea metropolit­ana”, van retreure des de l’entitat que agrupa els empresaris agraris. “És impossible mantenir sistemes productius a gran escala dins d’una zona protegida. És un atropellam­ent a la propietat privada”, va concloure l’Institut Agrícola.

Cal Trabal, l’últim reducte agrícola de l’Hospitalet de Llobregat, també serà Zepa. Està situat al sector on l’Ajuntament de la segona ciutat de Catalunya i el Departamen­t de Vicepresid­ència, Polítiques Digitals i Territori volen impulsar un clúster biomèdic soterrant part de la Granvia. Fonts municipals van assegurar a La Vanguardia que la nova normativa, pel que fa al planejamen­t, “no afecta en res” el pla director urbanístic (PDu). L’última proposta planteja que a Cal Trabal continuïn les activitats agràries. Ara bé, les mateixes fonts van assumir que les explotacio­ns haurien d’adaptar-se a les normes de les Zepa i que les obres annexes “es podrien veure alterades” amb alguna aturada en funció del cicle dels ocells.

El pla també converteix en Zepa l’Olla del Rei, un espai de gran valor natural de Castelldef­els. En aquest cas, el Consistori va reaccionar celebrant la mesura però demanant concreció “en el període més breu possible”.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain