La Vanguardia (Català)

Persisteix la calor

- Alfred Rodríguez Picó Meteoròleg @AlfredRPic­o

Però amb matisos. La màxima intensitat de l’onada de calor la vam tenir dijous i ahir. A partir d’avui els termòmetre­s inicien un descens, però lent, molt lent. També pujarà la humitat al litoral i prelitoral, augmentant la sensació de xafogor. I poden penetrar bancs de boira a la costa, amb ambient més suportable. Tot són matisos. Temperatur­a alta per a les dates fins dimecres vinent.

CATALUNYA.

Sol, algun núvol alt, alguna tempesta molt aïllada al Pirineu, no tenim condicions favorables per a la inestabili­tat i algun banc de boira fregant la costa. Temperatur­es molt altes, però no tan extremes com les d’ahir. Demà la mateixa situació, una mica menys de calor sufocant, però més humitat. A partir de dilluns temperatur­a en discret descens, notable xafogor i tempestes de moment al Pirineu.

ESPANYA I EUROPA.

Calor extrema a França i Centreeuro­pa. Si ha de viatjar a aquestes zones, màximes de 35 °C a 40 °C en extenses zones, tempestes a partir de diumenge a la tarda. Calor molt intensa al centre i est d’Espanya, baixen les temperatur­es a l’oest. Calor extrema al Cantàbric, diumenge baixa la temperatur­a bruscament amb probable galerna, San Sebastià màxima avui 40 °C, demà 25 °C. A partir de dilluns, tempestes al nord-oest, avançant cap al centre i Pirineu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain