La Vanguardia (Català)

Detingut un professor d’institut de Vilanova per presumptes abusos sexuals

- Ramon Francàs Vilanova i la Geltrú

Els Mossos d’Esquadra van detenir dijous un barceloní veí d’Olivella que forma part de l’equip docent de l’institut de secundària Dolors Mallafrè de Vilanova i la Geltrú. Se l’acusa d’un presumpte delicte contra la llibertat sexual.

Pel que sembla, s’han presentat diverses denúncies d’alumnes menors d’edat d’aquest centre educatiu del carrer Doctor Zamenhof de la capital de la comarca del Garraf. Fonts pròximes a la investigac­ió han confirmat a La Vanguardia que els presumptes abusos a menors podrien haver consistit en tocaments i carícies a noies en braços i cames, així com comentaris de caràcter sexual, entre els quals alguns de referits als seus pits, proferits per aquest professor de filosofia.

La detenció la van fer agents de la unitat d’investigac­ió de la comissaria de Vilanova i la Geltrú dels Mossos d’Esquadra. El professor, que és llicenciat en Humanitats, va ser detingut a

Exmilitant d’ERC, va ser expulsat del partit per vulnerar el codi de conducta i faltes d’indiscipli­na

Sant Pere de Ribes. Es tracta de F.X.P., regidor no adscrit de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i exportaveu d’ERC, formació d’on va ser expulsat el 2020 per faltes molt greus d’indiscipli­na i per vulnerar el codi de conducta. ERC va sol·licitar-li que tornés l’acta de regidor, però l’ara detingut s’hi va negar, motiu pel qual es va incorporar al grup municipal dels no adscrits.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, va dir que espera rebre informacio­ns oficials dels Mossos sobre el cas, ja que “circulen molts rumors”. En un comunicat el Consistori va manifestar la “consternac­ió” per la notícia i va recordar que els fets no tenen cap relació ni amb l’activitat política del professor detingut ni amb l’Ajuntament.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain