La Vanguardia (Català)

Un nou assassí en sèrie de dones?

JORGE IGNACIO PALMA S’enfronta a 130 anys de presó per assassinar tres dones i agredir-ne sexualment vuit més a València en el termini d’un any

- Salvador Enguix

Tres presumptes assassinat­s consumats, els de Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas, i vuit agressions sexuals documentad­es, algunes amb intent d’homicidi. Tot en poc més d’un any; entre el 25 de juliol del 2018 i el 7 de novembre del 2019 a València. Aquests són els crims comesos sobre onze dones que s’estan jutjant des d’aquesta setmana a l’Audiència de València amb un únic acusat: Jorge Ignacio Palma, colombià, narcotrafi­cant i de 40 anys, que s’enfronta a 130 anys de presó. Un home que segons el relat de la fiscal buscava prostitute­s per la seva vulnerabil­itat social; les forçava a consumir droga, els introduïa “roques” de cocaïna de la mida d’un cigró a la vagina i l’anus sense el seu consentime­nt per provocar-los la inconscièn­cia, el desmai, convulsion­s, fortes ar rítmies i l’asfíxia, per sotmetrele­s als seus jocs sexuals. I que segons el ministeri públic “no s’ha penedit mai dels seus actes, ni abans ni ara”. Aquest home és un nou assassí en sèrie de dones?

Els pèrits forenses, els psiquiatre­s i psicòlegs que l’han atès, no en tenen cap dubte: Jorge Ignacio Palma és un “depredador letal” i un “assassí serial”. El prestigiós catedràtic de psicologia criminal Vicente Garrido i el seu col·lega Juan de Dios Vargas assenyalen en un informe presentat davant el jutge d’instrucció que “a parer nostre els fets investigat­s adquireixe­n la finali

Els pèrits forenses coincideix­en a dir que estem davant un “depredador letal” i un “assassí serial”

tat d’homicidis sexuals, en què l’objectiu últim és obtenir una satisfacci­ó sàdica de naturalesa sexual: contemplar l’agonia de la víctima causada per la intoxicaci­ó de la droga”. I afegeixen que “l’element fonamental en l’homicidi sexual sàdic és l’obtenció total del domini i control sobre l’altra persona. És el fet de saber que ell ha causat la mort que s’està produint davant dels seus propis ulls la fantasia essencial de l’homicida sexual sàdic”.

Jorge Ignacio Palma va ser identifica­t després de la desaparici­ó de Marta Calvo fa quatre anys. L’acusat va justificar que aquesta jove havia mort per causes naturals i que ell la va esquartera­r i en va repartir les restes mortals per diferents contenidor­s. La Guàrdia Civil no n’ha trobat mai el cadàver ni ell ha volgut aclarir on és, fet que acosta aquest cas al de Marta del Castillo. A partir del cas de Marta Calvo, i del coratge de la seva mare, la Guàrdia Civil va començar a lligar caps: hi havia altres casos sense resoldre amb indicis semblants. A més, unes quantes dones, quan li van veure la cara a les television­s, van denunciar que també havien estat víctimes d’aquest sàdic que va fer servir, en tots els casos, la mateixa metodologi­a criminal.

El sergent de la Guàrdia Civil que va coordinar el cas ha descrit que l’acusat seguia sempre el mateix patró per sotmetre les seves víctimes. “Una vegada que vam aconseguir el relat de cadascuna de les víctimes, vam veure que referien el mateix patró de conducta sexual per part de Palma”. Ell sempre o gairebé sempre mostra desig o interès de mantenir “festa blanca”, amb drogues, en les relacions sexuals. Totes coincideix­en a dir que a l’arribada ell treu una quantitat important de cocaïna, diuen que l’ha d’agafar amb les dues mans. I a continuaci­ó, segons els testimonis recollits en la investigac­ió, “es posa molt tossut amb les que no volen consumir cocaïna; a les que diuen que sí, els fa un massatge amb què introdueix (boles de cocaïna) amb els seus dits a la zona anal, genital. Totes asseguren que la introducci­ó no és consentida i els provoca la inconscièn­cia”.

Les víctimes que a hores d’ara han explicat la seva terrible experiènci­a amb Jorge Ignacio Palma coincideix­en plenament en la conducta del presumpte assassí. Les contractav­a, les obligava a consumir droga, de vegades les adormia posant algun producte en una copa, els ficava la droga a la vagina i l’anus, les deixava inconscien­ts i en algun cas col·lapsaven, moment que ell aprofitava per assassinar-les.

Totes les dones superviven­ts, a més, indiquen que és un home fred, que no mostrava sentiments. S’ha pogut veure aquests dies durant la vista oral del judici que se segueix contra ell, en què ni tan sols el relat dels fets que se li imputen no ha aconseguit modificar-li el gest, com si ell no fos la persona que està sent examinada per un jurat popular. Això confirmari­a la versió dels pèrits forenses, segons la qual és possibleme­nt l’assassí en sèrie conegut més important dels últims anys.

 ?? ?? Jorge Ignacio Palma, presumpte assassí de Marta Calvo i dues dones més, a la sala de l’Audiència de València on se’l jutja
Jorge Ignacio Palma, presumpte assassí de Marta Calvo i dues dones més, a la sala de l’Audiència de València on se’l jutja

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain