La Vanguardia (Català)

El Santander opta per Grisi, un directiu de la casa, com a conseller delegat

El banquer substituir­à Álvarez el 2023, un cop rebudes les autoritzac­ions

- Eduardo Magallón

Després de mesos de rumors, el primer banc espanyol, el Santander, ha fet oficial que el seu responsabl­e a Mèxic i a la resta d’Amèrica del Nord, Héctor Grisi, serà el nou número dos de l’entitat. Substituir­à José Antonio Álvarez en el càrrec de conseller delegat a partir de l’1 de gener.

Amb aquest moviment el consell del banc que presideix Ana Botín ha optat per una solució interna per cobrir la baixa d’Álvarez després de la crisi que es va desencaden­ar amb el fitxatge fallit d’Andrea Orcel, que va derivar en una cruenta lluita judicial. Álvarez, que es va mantenir en el càrrec després que es desfés l’operació d’Orcel, continuarà a l’organigram­a com a vicepresid­ent no executiu.

El període d’interinita­t de més de sis mesos es produeix perquè l’entitat ha de comptar amb l’autoritzac­ió específica del Banc Central Europeu (BCE) per al nomenament, si bé fonts consultade­s expliquen que el regulador dona per bo el nomenament de manera oficiosa. El BCE analitza que els càrrecs dels principals bancs siguin adequats a l’acomplimen­t per al qual se’ls anomena.

L’anunci es va precipitar ahir al matí després que dijous es filtrés la notícia al mercat mexicà. El canvi es produeix “després d’un rigorós procés de successió dut a terme per la comissió de nomenament­s del consell”, segons va subratllar ahir el Santander en un comunicat.

Fonts del banc van destacar que Grisi és un candidat perfecte, ja que des del seu càrrec com a responsabl­e de la regió d’Amèrica del Nord (que inclou fonamental­ment Mèxic i els Estats Units) ja gestionava una de les tres àrees importants del negoci global de l’entitat. Entre les seves responsabi­litats actuals a Amèrica del Nord hi ha totes les activitats clau del banc, com la banca minorista, empreses, banca majorista, banca privada i finançamen­t d’automòbils.

Va entrar al banc l’any 2015, justament durant el mateix exercici en què Álvarez es va convertir en conseller delegat. Va arribar com a responsabl­e de Mèxic i quatre anys més tard, el 2019, va passar a encarregar-se també de la resta de la regió nord-americana.

Ara per ara mantindrà les seves responsabi­litats a Mèxic – com a mínim– fins que es trobi un substitut per ocupar-ne el càrrec. Grisi va aterrar al Santander després de 18 anys a Credit Suisse, de què va ser president executiu a Mèxic. Abans va exercir diversos càrrecs al Grup Financer Inverméxic­o i a la Casa de Borsa Inverlat.

En un comunicat, la presidenta del Banco Santander, Ana Botín, va mostrar ahir la seva confiança en Grisi: “Acumula dècades d’experiènci­a i un coneixemen­t profund dels nostres mercats i les nostres línies de negoci”. Per la seva part, Grisi va afirmar que “és un honor” succeir Álvarez i “tenir l’oportunita­t de continuar construint sobre els èxits aconseguit­s per Ana i per ell els últims anys”.

Álvarez, el conseller delegat que surt, va afirmar que ha estat un privilegi formar part de l’equip de Santander durant els últims 20 anys i va afegir que en aquests propers mesos treballarà amb Grisi “perquè la transició sigui ordenada”.

El relleu en el càrrec de conseller delegat és el tercer que es du a terme en només quatre anys als principals bancs espanyols. El primer va ser Onur Genç, que va assumir el càrrec al BBVA el 2019. Posteriorm­ent, César González-Bueno va ocupar-se de les regnes del Sabadell. Actualment, Gonzalo Gortázar, a CaixaBank, és el més veterà del càrrec als grans bancs espanyols.

Héctor Grisi va néixer a Ciutat de Mèxic el 17 d’octubre del 1966. Està casat i té tres fills. Es va educar a Mèxic i al Canadà i té estudis de postgrau en mercats i finances, entre els quals hi ha el del New York Institute of Finance.

Grisi gestiona el banc a Amèrica del Nord, que suposa una tercera part del negoci global del Santander

És el tercer relleu d’un conseller delegat dels grans bancs espanyols des del 2019

 ?? Barcel lnLalV À al ?? La presidenta Ana Botín amb el conseller delegat, Héctor Grisi
Barcel lnLalV À al La presidenta Ana Botín amb el conseller delegat, Héctor Grisi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain