La Vanguardia (Català)

Iberdrola premia l’assistènci­a a la junta d’accioniste­s amb un dividend extra

- Pilar Blázquez

Els accioniste­s d’Iberdrola rebran un dividend extra de 0,005 euros per acció o 1 euro per cada 200 accions per haver completat una assistènci­a superior al 70% a la junta d’accioniste­s que ahir es va celebrar a la seva seu de Billa bao. L’anomenat “dividend d’involucrac­ió”, com a iniciativa per impulsar la participac­ió, va ser molt ben acollit per l’Associació d’Accioniste­s Minoritari­s d’Empreses Cotitzades (AEMEC), que confia que la mesura es generalitz­i entre les cotitzades de l’Ibex 35.

En el cas d’Iberdrola, aquest incentiu s’afegeix a l’increment del dividend d’un 5% que ja va anunciar la companyia per compartir amb els seus accioniste­s la bona evolució de la companyia l’últim any, en què el benefici net va assolir els 3.885 milions d’euros, un 8% més que els 3. 611 milions del 2020.

De cara al 2022, el president d’Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, va transmetre als accioniste­s confiança a continuar aquest camí de creixement i acabar l’any amb un benefici d’entre 4.000 i 4.200 milions d’euros. “La nostra activitat és menys sensible als cicles per l’estabilita­t del consum elèctric, que preveiem que continuï a l’alça a causa del fort procés d’electrific­ació”, va reconèixer Sánchez Galán davant una pregunta dels accioniste­s respecte a l’impacte de la guerra d’Ucraïna en l’activitat del grup. A més, el president d’Iberdrola va lligar aquest reduït impacte de la tensió a Europa “a la forta diversific­ació geogràfica

 ?? MVlraLe DaL leZe ?? Ignacio Sánchez Galán
MVlraLe DaL leZe Ignacio Sánchez Galán

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain