La Vanguardia (Català)

EL DIETARI D’‘EL MÓN’

- LV. Jordi Basté

Setmana 42

L’èxit d’‘Eufòria’ a la televisió, dos actors amb diversitat funcional magnífics, l’advocat que va denunciar Mariano Rajoy a Andorra, una periodista que narra la situació del camp d’una forma impecable i uns àudios terribles de Sánchez-Camacho amb Villarejo.

DL DILLUNS

Scorpio

Scorpio és el personatge que ha mostrat la Clara a Eufòria, el gran èxit de la temporada de TV3. Un programa en què s'obre la tele pública catalana al públic jove i infantil. Scorpio és intel·ligent, llesta i es comunica de meravella. Ja ha estat eliminada, però li preveiem un futur magnífic. Li pregunto: “Hi ha hagut favoritism­e per part de professors o el jurat?” Scorpio diu: “No. No ho crec... No”. Però després hi ha un llarg silenci. Arquejo les celles. Continuo en silenci. Es posa a riure i em diu: “Que cabró”! I rialles.

DM DIMARTS

Alfons Clavera

Un dels advocats impulsors de la querella contra Mariano Rajoy a Andorra, Alfons Clavera, explica que tot va començar amb el petit Nicolás, que va alertar que hi havia una operació Catalunya per liquidar el procés. Després de tot el que estem veient (i sobretot escoltant), la conclusió és que el pitjor govern d'Espanya ha estat el que va presidir Mariano Rajoy, que va considerar María Dolores de Cospedal com una gran malvada política que dona una imatge d'Espanya grapejada per una policia patriòtica i rònega.

DM DIMECRES

L'Andrea i en Marc són dos dels protagonis­tes a Els àngels no tenen fills al teatre Akademia. Tenen diversitat funcional, però impression­en com a actors. Aplaudeixo quan en Marc, a Mare de sucre, té una escena que eleva el to quan es queixa que la societat els tracti de manera condescend­ent. I riem quan explica que, a l'última representa­ció al TNC, en Marc es va emocionar tant que, en lloc de sacsejar l'actor Iván Benet li va donar una bufetada amb la mà que va fer que l'Iván exclamés: “Sort que avui s'acaba”.

DJ DIJOUS

Neus Tomàs

La periodista Neus Tomàs és tertuliana d'El món a RAC1 des de fa dues temporades. Quan Mònica Terribas va deixar Catalunya Ràdio vaig trucar a la Neus l'endemà al matí per fitxar-la. És assenyada, bona periodista com es pot comprovar a ElDiario.es, i avui, parlant dels incendis que cremen a Catalunya, fa una fervent defensa del camp, dels pobles, i ataca el centralism­e (que, per cert, no és només el de Madrid). Quan acaba la improvisac­ió de cinc minuts, hi ha aplaudimen­ts a l'estudi. Brillant.

DV DIVENDRES

Alicia Sánchez-Camacho

Hauria de donar explicacio­ns la candidata del PP a les eleccions catalanes del 2012 . Elmon.cat publica àudios de José Manuel Villarejo amb Sánchez-Camacho. Tremends. Contra Mas, Duran i Lleida, Jaume Giró, Enrique Lacalle, José Antich o Carles Sumarroca. Rebo un missatge d'un amic : “Quan Sánchez-Camacho té aquesta conversa, Villarejo és un comissari de policia que està en actiu, forma part de l'estructura del ministeri de Fernández Díaz i avalat per tota la cadena de comandamen­t”. Continua l'escàndol.

Andrea Alvarez / Marc Buixaderas

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain