La Vanguardia (Català)

Cristianof­òbia creixent i tolerada

- Daniel Arasa

L’assassinat de dues joves germanes pakistanes­es que residien a Terrassa quan es van desplaçar al seu país d’origen per divorciar-se dels seus cosins després d’uns matrimonis forçats va ocupar amplis espais en la premsa espanyola i en diversos mitjans internacio­nals. Pel que sembla, van ser els seus propis familiars els autors dels assassinat­s. Era lògic i justificat el desplegame­nt informatiu.

Contrasta, tot i això, amb el silenci d’altres homicidis i abusos, i molt concretame­nt els comesos sobre els cristians. Començant pel mateix Pakistan, on són freqüents els assassinat­s, empresonam­ents i maltractam­ents. Fa uns mesos fins i tot van assassinar un pastor protestant.

Dies enrere, a Nigèria era lapidada i cremada pels seus propis companys musulmans una jove estudiant cristiana, Déborah Samuel Yakubu, a qui van acusar de blasfemar. La noia simplement s’havia queixat de l’excés de missatges religiosos en el grup de WhatsApp del curs. No es van conformar matant-la, sinó que van incendiar esglésies i van provocar aldarulls. D’això no n’he vist res a la premsa generalist­a europea. Només en digitals de signe cristià.

Encara hi ha més casos. L’eurodiputa­t francès Jean-Paul Garraud va presentar una proposta al Parlament Europeu perquè es condemnés l’assassinat d’aquesta noia, però va ser rebutjada per 244 vots en contra,

231 a favor i 19 abstencion­s. Entre els eurodiputa­ts espanyols, hi van votar en contra els del PSOE, Podem i Bildu, i es van abstenir els de Ciutadans.

Garraud va argumentar que en diversos països musulmans hi ha una forta persecució contra els cristians amb assassinat­s, atemptats, profanacio­ns d’esglésies i cementiris, etcètera, fets que també estan passant a Europa, i va denunciar que la Comissió Europea es nega a nomenar un coordinado­r per a la lluita contra la cristianof­òbia malgrat haver-se sol·licitat diverses vegades. A la majoria de partits polítics europeus no els importa la persecució, mentre sigui contra els cristians. Sense sortir de Nigèria, fa pocs dies, eren segrestats dos sacerdots.

També de les últimes setmanes, Rolando Álvarez, bisbe de Matagalpa i administra­dor apostòlic d’Esteli, a Nicaragua, molt crític amb el Govern sandinista de Daniel Ortega, es va declarar en vaga de fam davant l’actuació del Govern d’aquest país, que, entre altres coses, censura el Canal Catòlic de Nicaragua.

Poc, però una mica ha aparegut a la premsa per la seva relació amb la política.

En un altre lloc del món, el cardenal Zen, bisbe emèrit de Hong Kong que ha denunciat diverses vegades la persecució dels cristians a la Xina, ha estat acusat aquests dies de no registrar una associació a favor de la democràcia. Ha negat les imputacion­s i, en l’homilia d’una missa celebrada després de comparèixe­r davant el tribunal, va expressar que “el martiri és una cosa normal en la nostra fe” i va pregar pels catòlics xinesos perseguits.

Tampoc la premsa no se n’ha fet gaire ressò, mentre que sobre la mateixa Xina s’informa sovint de la persecució els uigurs, musulmans.

A Nigèria una jove estudiant cristiana va ser lapidada i cremada

contra

Per què tant de silenci? A partits i mitjans que promouen la ideologia de gènere, l’avortament i són hostils a l’espiritual­itat cristiana, com els ha d’interessar o preocupar que en dotzenes de països la persecució contra els cristians sigui freqüent, i fins i tot creixent?

 ?? STRINGER / AFP ?? El bisbe nicaragüen­c Rolando Álvarez
STRINGER / AFP El bisbe nicaragüen­c Rolando Álvarez
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain