La Vanguardia (Català)

El Kielce de Dujshebaev, la pedra de les ensopegade­s més recurrent

El campió polonès es va desfer del Veszprém (35-37)

- T. LÓPEZ JORDÀ

El Barça tornarà a trobar-se amb Talant Dujshebaev, el més semblant a la seva bèstia negra, sobretot en els seus bons temps al Ciudad Real i l’Atlètic de Madrid. El seu Kielce, campió el 2016, ha estat el millor equip a la temporada regular i l’únic capaç de guanyar dos partits al Barça, tots dos seguits al novembre, alhora que posava fi a la ratxa de sis anys invictes al Palau després de 46 partits sense perdre. L’anterior que va assaltar el temple va ser precisamen­t ell, Talant, i el seu Kielce.

Va ser el moment més delicat que va viure Carlos Ortega, ja que el seu equip acumulava en tres mesos quatre derrotes (Kielce 2, Veszprém i a la final del Mundial de clubs contra el Magdeburg).

A la primera semifinal, el Kielce va fulminar el Veszprém (35-37) en un gran segon temps en què va capgirar el partit. Els hongaresos ho tenien controlat (18-16 al descans) després de gaudir de fins a quatre gols d’avantatge gràcies a un Corrales inspiradís­sim amb 12 parades i un 38% d’encert. Tot i això, a l’inici del segon temps l’expulsió amb vermella directa de Blagotinse­k va debilitar el Veszprém, que es va quedar sense el seu gran baluard defensiu. L’equip hongarès va caure en picat: del 20-19 va passar a un 20-23; el parcial que va clavar va ser de 2-7 els primers nou minuts. Amb el marcador favorable, Dujshebaev va posar el ritme que més li va convenir i es va aferrar als gols de l’extrem Moryto (8) i del central Karacic (5). No va ni fer falta que el porter Wolff fos massa brillant (9/28, 23%).

Per al Kielce serà la segona final en les seves cinc final four .Ala primera es va coronar el 2016 contra el Veszprém (3938). Dujshebaev persegueix la quarta Champions després de les tres guanyades amb el Ciudad Real i la del 2016.c