La Vanguardia (Català)

Situació estable a Zamora i crítica a Navarra

-

Ja són 25.000 les hectàrees afectades pel devastador incendi a la serra de la Culebra (Zamora), que ahir seguia actiu, amb el perímetre estabilitz­at però amb un alt risc de reproduir-se per la intensitat del vent. Malgrat això, els veïns d’una vintena de localitats que havien estat desallotja­ts van poder tornar a casa i es va restablir el trànsit a la línia de l’AVE entre Madrid i Galícia i a la carretera nacional 631.

A Navarra, on ahir cremaven sense control cinc focs i va fer falta evacuar set localitats, el vicepresid­ent del Govern foral, Javier Remírez, descrivia la situació com a “altament crítica, tot i que s’ha complert l’objectiu de preservar les persones”. I a la difícil situació calia afegir-hi, com a Zamora, la preocupaci­ó per la previsió de vent, que inquieta totes les comunitats amb focs encara vius.

Després de cinc dies d’activitat i amb una enorme superfície arrasada, el de la serra de la Culebra s’ha convertit en l’incendi més important des del 2012, quan el foc va calcinar 28.879 hectàrees a Cortes de Pallars (València). Tècnics del Ministeri per a la Transforma­ció Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) es desplaçara­n avui a la zona afectada per valorar els danys i calcular-ne els ajuts necessaris.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain