La Vanguardia (Català)

El Girona de Marc Gasol també és de Primera

En sis mesos, el pivot de Sant Boi i president puja el seu club

- Carles Ruipérez

Quin dia per a Girona. Abans de l’ascens del futbol, li va tocar el torn al bàsquet.

Va sonar la botzina. Es van acabar els 40 minuts de la final per pujar l’ACB. I s’acabaven també els 14 anys del Girona fora de la màxima categoria. En aquell moment, el de l’ascens, tots els jugadors van buscar una persona a la pista. Tots els ulls dels espectador­s de Fontajau, embotit, es van adreçar cap al mateix home. Tots volien abraçar i felicitar Marc Gasol, jugador, estrella, president i pedra angular del projecte del Bàsquet Girona.

El seu club jugarà el curs que ve a l’ACB. L’Estudiante­s ha estat tota la temporada el favorit, però amb això no n’hi ha hagut prou per derrotar un gegant com el 33, un doble campió del món, medallista olímpic i un campió de l’NBA. El 13 de juny del 2019, Gasol celebrava el seu anell amb els Raptors. Tres anys després, celebrava un ascens que li fa gust de glòria perquè és seu de cap a peus.

L’MVP no podia ser cap altre. El mitjà dels Gasol, de 37 anys, estava tocat al genoll després d’una acció fortuïta a la semifinal contra el Lleida però no s’ho podia perdre. Havia tornat dels Estats Units per a això. I era allà en el salt inicial amb Larsen. Va jugar els primers set minuts. I quan a l’últim quart les coses es van posar difícils –l’Estudiante­s es va arribar a posar a dos punts– va entrar perquè l’ascens no s’escapés. Amb dues cistelles a la pintura (11 punts en total), però també amb dos taps, a Dee i Faggiano, i amb dos rebots en defensa (a un tir lliure de Nacho Martín i a un triple d’Adams) per deixar sense opció l’històric club madrileny.

“Per quedar-me avui fora de la pista hauria de no haver pogut caminar”, va confessar el mateix Gasol, que va debutar el 3 de desembre contra l’Osca amb 19 punts i 17 rebots.

Ahir no va fer falta una exhibició, sinó maduresa i tranquil·litat. “Sense ell no seríem aquí. Sense ell, Girona no seria a l’ACB”, deia Albert Sàbat, el capità. “La confiança que ell fa, a la pista i a la banqueta és indispensa­ble per a un equip”, destacava Jaume Sorolla.

Amb Gasol també van arribar Txemi Urtasun i l’argentí Fjellerup, màxim anotador ahir amb 18 punts, i es va canviar el tècnic, amb Jordi Sargatal.

Però el Girona no és només en Marc. Tots, des de Franch fins a Eric Vila, passant pels triples de Vecvagars, la potència de Jawara o la intensitat de Stürup, van posar el seu granet de sorra. I on no arribaven ells, l’ambient de Fontajau els va complement­ar en una festa completa. Girona i Marc Gasol són de Primera. S’uneixen a l’ACB al Barça, el Joventut i el Manresa.c

A l’últim quart, el ‘33’ va entrar per anotar quatre punts, fer dos taps i capturar dos rebots clau

 ?? ?? DAVID BORRAT / EFE Un exultant Marc Gasol s’abraça amb Máximo Fjellerup
DAVID BORRAT / EFE Un exultant Marc Gasol s’abraça amb Máximo Fjellerup
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain