La Vanguardia (Català)

Tan a prop i alhora tan lluny

Verstappen impedeix el primer triomf de Carlos Sainz després d’un final molt igualat

- Roberto Rodríguez

No ha estat tan a prop mai de la victòria en la Fórmula 1 Carlos Sainz com en el Gran Premi del Canadà. L’espanyol es va quedar amb la mel als llavis, en part per una decisió excessivam­ent conservado­ra de Ferrari després de triar uns pneumàtics massa durs per a la part final de la cursa. Tot i que quan qui guanya és Max Verstappen, líder del campionat i que amb la seva sisena victòria destaca una mica més en la classifica­ció del Mundial de pilots, poca sorpresa hi pot haver.

L’espanyol de Ferrari va firmar una cursa incòlume, preparada, a més, amb cops de sort en moments importants. Només així es pot posar contra les cordes ara com ara Max Verstappen, competidor extraordin­ari. Després de la sortida no va trigar a avançar Alonso per situar-se darrere del neerlandès, que els seus problemes de pneumàtics el van fer entrar a boxs massa aviat. A partir d’aquí va començar una batalla en la distància entre tots dos. Cada una de les seves respective­s parades feia que l’altre es posés al capdavant i viceversa, fins que un cotxe de seguretat per un accident del japonès Tsunoda en la volta 49/70 ho va igualar tot. Verstappen va passar a tornar a liderar la cursa i Sainz va posar rodes noves, malgrat que en una decisió excessivam­ent conservado­ra el seu equip va apostar pels pneumàtics durs en lloc dels mitjans, que li haurien permès anar més ràpid.

Quan només quedaven catorze voltes per al final, va començar una nova cursa en què tot podia passar. Sainz tenia molt més ritme, però Verstappen aguantava malgrat tenir uns pneumàtics més gastats. Volta a volta, Sainz va gaudir del DRS (mecanisme per anar més ràpid en les rectes), però amb els pneumàtics durs una i altra vegada es va quedar a meitat de camí. Finalment, li va ser impossible avançar el campió i es va haver de conformar amb un nou segon posat.

La cursa també va ser molt especial per a Fernando Alonso. Les condicions de la pista, molt mullada durant la classifica­ció, li van permetre marcar un tan brillant com inesperat segon posat a la graella dissabte. Va sortir just per darrere de Max Verstappen i per davant de Carlos Sainz. Un fantàstic viatge al passat si es té en compte que quan Alonso (40 anys) va aconseguir el seu primer triomf en la Fórmula 1, el 2003, competia en pista amb el pare de Max, Jos, i el de Carlos afrontava la seva última etapa a Citroën.

Feia molt que no es veia un Alonso així, però sense pluja les prestacion­s del seu Alpine van baixar molt. Malgrat això va estar 25 voltes a l’altura dels dos joves que es jugarien mà a mà el triomf fins al final. Això sí, tot semblava que era perfecte per somiar amb el podi en un començamen­t de cursa en què Hamilton va haver de parar per canviar els pneumàtics, els problemes de graining (consisteix que es queden enganxats encenalls de goma a la roda) van ser un mal de cap per a molts pilots. El ritme d’Alonso era semblant al dels seus rivals, però una avaria de Mick Schumacher i el posterior virtual cotxe de seguretat el van perjudicar. Tots els seus rivals van entrar a canviar pneumàtics en aquell moment en què es perdia menys temps. L’únic que no va arribar a fer-ho va ser Alonso, que es va quedar amb unes rodes molt gastades i i amb un ritme per volta molt lent. L’equip va decidir que no entrés a boxs en una elecció que després es va demostrar errònia, ja que l’estratègia d’anar a una parada no va arribar a ser efectiva.

Al cap i a la fi, sortir segon i acabar setè i per sota del teu company d’equip, no és per estar gaire satisfet.

En l’equació de la baralla pels primers llocs no va entrar Checo Pérez (Red Bull), que va patir un problema hidràulic, però sí que hi van entrar els Mercedes, que van firmar un podi i un quart posat reparadors per a l’escuderia. Hamilton va tenir a ratlla Russell aquest cop i va pujar per segona vegada al podi aquesta temporada. Per la seva part, Charles Leclerc va poder minimitzar les pèrdues malgrat sortir en les últimes posicions. L’últim cotxe de seguretat li va permetre avançar Ocon i Alonso i acabar en una cinquena posició que s’acosten a Pérez al Mundial.c

Fernando Alonso va acabar setè i darrere del seu company malgrat sortir segon

 ?? CLiVE ROSE / AFP ?? Verstappen accelerant a la recta de meta davant de Carlos Sainz al GP del Canadà
CLiVE ROSE / AFP Verstappen accelerant a la recta de meta davant de Carlos Sainz al GP del Canadà

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain