La Vanguardia (Català)

Feijóo apuntala l’aposta per la moderació amb la victòria andalusa

El PP veu en la majoria absoluta un pas ferm per treure Sánchez de la Moncloa

- CARMEN DEL RIEGO

Juanma Moreno i Alberto Núñez Feijóo es reuniran avui en la junta directiva del partit en què participen tots els barons populars.

El president del PP valorarà públicamen­t per primera vegada el resultat obtingut a Andalusia, per bé que ja han transcendi­t algunes de les lliçons apreses i, entre totes, la convicció que la moderació i la centralita­t són una bona carta per al PP.

L’andalús Elías Bendodo, número tres de la direcció del partit al carrer Génova i cap de campanya de Juanma Moreno, va traçar ahir un primer balanç dels resultats analitzats d’urgència a la reunió habitual del comitè de direcció.

La principal conclusió que va extreure és que la majoria absoluta obtinguda pel PP trenca molts mites. Demostra que “Andalusia no és un cortijo de ningú”. La segona és que el PP ha aconseguit trencar el discurs de l’esquerra i del mateix Pedro Sánchez que votar els populars és obrir la porta de les institucio­ns a l’extrema dreta.

El PP ha aconseguit la majoria absoluta, cosa que es considerav­a impossible. Malgrat admetre que les eleccions s’han de circumscri­ure a Andalusia i els resultats només es poden explicar en aquest context, els populars també treuen conclusion­s en clau nacional: si la majoria absoluta ha estat possible a Andalusia, “a Espanya el PP no té sostre”, asseguren.

El vent bufa a favor del projecte de Núñez Feijóo, afirmen en el partit, i consideren que diumenge es va fer un “un pas ferm perquè Sánchez surti com més aviat millor de la Moncloa i torni l’experiènci­a, la serietat, i el sentit comú”.

Per aconseguir-ho, a Andalusia s’ha demostrat, segons Bendodo, que “quan es treballa amb serietat, el PP és imbatible”, i la clau és que el partit treballi “unit i centrat”.

Centralita­t, tranquil·litat i moderació van tornar a ser elements que la direcció nacional del PP va destacar com a propis de Feijóo i que els andalusos han identifica­t amb Juanma Moreno. “El PP pot aspirar a grans èxits en el futur, amb prudència i moderació, i el resultat de diumenge és molt simptomàti­c”, assegura el coordinado­r general dels populars, que considera que “s’ha demostrat que el PP, des del centre, treu grans resultats”.

“El PP sempre ha de tenir un peu al centre, i amb l’altre pot pivotar a dreta i esquerra”, va assenyalar gràficamen­t Bendodo.

Després de la majoria absoluta a Andalusia, a Génova consideren que el PP ja no és només el principal partit de l’oposició: “S’ha convertit en una alternativ­a”.

La conclusió, encara provisiona­l i urgent, és que Feijóo ha de continuar pel camí traçat, entonar “un partit propositiu i donar

Bendodo, número tres del partit, sosté que “quan es treballa amb serietat el PP és imbatible”

“El PP sempre ha de tenir un peu al centre, i amb l’altre pot pivotar a dreta i esquerra”

una imatge d’Espanya, des de l’oposició, més positiva que la que dona el mateix Govern central”.

El PP no espera que Pedro Sánchez reaccioni al mal resultat del PSOE a Andalusia convocant eleccions generals. Estan convençuts que “les convocarà quan més li interessi a ell i al seu partit, no pas al país”.

Tot i això, ja adverteixe­n que “el PP està preparat i activat per afrontar les generals quan toqui. El PP ja està en aquesta clau, la de convertir-se en alternativ­a”, assenyalen.

La formació ja es prepara per a les eleccions municipals i autonòmiqu­es del pròxim maig, en què Bendodo augura que molts alcaldes i presidents del PSOE no voldran que Sánchez faci campanya amb ells.c

 ?? ?? Elías Bendodo, cap de campanya de Moreno i coordinado­r del PP, ahir a la seu del carrer Génova BABERTO ORTEGA / EP
Elías Bendodo, cap de campanya de Moreno i coordinado­r del PP, ahir a la seu del carrer Génova BABERTO ORTEGA / EP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain