La Vanguardia (Català)

Baixen els casos d’hepatitis infantils sense que se n’hagi descobert la causa

- Josep Corbella

Els casos d’hepatitis infantil greu en nens han començat a baixar al Regne Unit, el país més afectat, però encara no se n’ha descobert l’origen, segons ha informat l’Agència de Salut Pública britànica (UKHSA).

A Espanya “no sembla que hàcipis gum tingut un augment important de casos; no hem tingut en cap moment una situació com la del Regne Unit”, informa Cristina Molera, hepatòloga de l’hospital pediàtric Sant Joan de Déu.

Els nous diagnòstic­s van assolir el seu màxim al Regne Unit a principis d’abril, i des d’aleshores s’han reduït de manera sostinguda. Els casos al país ascendeixe­n a 260, i 12 han requerit un trasplanta­ment hepàtic. Cap no ha mort.

La gravetat dels casos del Regne Unit va portar altres països a extremar la vigilància. Espanya, amb 37 casos fins al 16 de juny, és el tercer país amb més nens diagnostic­ats d’hepatitis aguda de causa desconegud­a des de prind’any, només després del Regne Unit i els EUA.

Però “els casos d’Espanya no tenen la gravetat dels del Regne Unit, on el percentatg­e de pacients en ucis o que han necessitat trasplanta­ment és molt superior”, observa Jesús Quintero, hepatòleg pediàtric de l’hospital Vall d’Hebron. La impressió dominant entre hepatòlegs és que, com que s’ha extremat la vigilància arran de l’alerta sanitària, s’han registrat casos que en anys anteriors no es notificave­n i que majoritàri­ament tenen una causa diferent dels del Regne Unit.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain