La Vanguardia (Català)

La renovació de la via deixarà sense servei l’L5 entre La Sagrera i El Carmel

-

La segona fase de les obres de renovació integral de la via de l’L5 del metro de Barcelona obligarà a interrompr­e aquest estiu el servei en una tram de la línia blava. En concret, quedarà sense servei el tram entre les estacions de La Sagrera i Horta, al juliol, i entre La Sagrera i El Carmel, a l’agost.

Entre 19.000 i 23.000 usuaris al juliol i entre 10.000 i 12.000 a l’agost hauran d’optar per rutes alternativ­es aquesta temporada estiuenca. Segons el director de la xarxa de metro, Òscar Playà, la línia estarà en ple funcioname­nt al setembre per a l’inici del curs escolar.

Les estacions tancades per les obres seran Congrés, Maragall Virrei Amat i Vilapicina. S’hi afegirà a l’agost la d’Horta. La tinenta d’alcalde de Mobilitat i presidenta de TMB, Laia Bonet, va aconsellar utilitzar com a alternativ­a al metro les línies de bus V27 o D50. Així mateix, va assegurar que al juliol l’L5 funcionarà amb normalitat entre les estacions de Cornellà i La Sagrera i entre Horta i Vall d’Hebron, i, a l’agost, entre Cornellà i La Sagrera i entre El Carmel i Vall d’Hebron. Bonet va explicar que es reforçaran la resta de les línies de metro fins a un 20% i el servei complement­ari d’autobusos, incloent-hi una llançadora amb vehicles articulats que cobriran el recorregut entre les estacions afectades. A l’agost, autobusos més petits i adaptats a l’orografia de la zona uniran les estacions d’Horta i El Carmel.

La regidora va justificar les obres de renovació d’aquest tram de l’L5 per l’antiguitat, ja que es tracta d’una infraestru­ctura construïda als anys seixanta. Amb la substituci­ó de la via s’espera reduir els problemes d’incidèncie­s i les vibracions, augmentar el nombre i la freqüència de pas dels trens, millorar el confort dels viatgers i compatibil­itzar millor el servei amb el mantenimen­t. La renovació de l’L5 entre les estacions de Verdaguer i Horta suposa una inversió de 15 milions d’euros en total.•

 ?? ?? Andana de La Sagrera, estació que es mantindrà obertaMaré
Andana de La Sagrera, estació que es mantindrà obertaMaré

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain