La Vanguardia (Català)

CaixaForum inaugura avui la gran aposta de la Fundació La Caixa a València

-

Només quan s’obri avui la porta del nou CaixaForum València es podrà entendre per què Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació La Caixa, ha insistit sempre que aquest és el “CaixaForum més especial, el més singular”. A dins s’hi amaga, esperant el públic, entre altres tresors, l’Arc al cel, l’escultura intangible que reprodueix l’efecte òptic de l’arc de Sant Martí i que l’artista valenciana Inma Femenía exposarà de manera permanent. És un dels detalls que la Fundació La Caixa ha anat revelant aquests mesos previs a la gran inauguraci­ó institucio­nal d’avui. Fa poc més d’un mes es va revelar la programaci­ó amb què començarà el nou espai, que traslladar­à el públic valencià, entre d’altres, al British Museum amb Faraó. Rei d’Egipte.

Una de les més notables singularit­ats és el magnànim espai que l’acull. El nou CaixaForum s’ubica a l’Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències, obra de Santiago Calatrava. A la “magnificèn­cia” hi ha apuntat ja el director del nou centre, Álvaro Borràs, que va assenyalar que l’arquitecte Enric Ruiz-Geli havia aconseguit “conviure amb el caràcter de l’edifici i potenciar-lo creant un espai orgànic i una atmosfera que ens remet a les pel·lícules de ciència-ficció”. Perquè és al que recorda el “Núvol”, espai polivalent que sobrevola les sales d’exposicion­s a la zona central de l’Àgora.

De tot això en parlarà aquesta tarda l’arquitecte en la conferènci­a inaugural projectada, a les 19 hores, i per a la qual, com era d’esperar, ja no queden localitats. També estan esgotades les entrades, gratuïtes, per a la primera Nit d’Estiu ,el cicle de programaci­ó nocturna de l’espai que començarà dijous 30 de juny amb Brossy, performanc­e de les artistes Rossy de Palma i Pi Piquer, que emularan la relació d’amistat entre Joan Brossa i Joan Miró. El centre obre al públic demà i la previsió és que CaixaForum València pugui superar els 800.000 visitants anuals de CaixaForum Barcelona o els 600.000 assistents de l’espai de Madrid.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain