La Vanguardia (Català)

Viatjar a l’estil Kennedy

- Núria Escur

Llegeixo que existeixen agències de viatges especialit­zades a muntar-te recorregut­s que imitin les vacances de personatge­s famosos. Repetir els llocs on van anar Ava Gardner, Madonna o Hemingway. No li veig gaire la gràcia a copiar desitjos aliens i vides que no són la teva quan, precisamen­t, un dels al·licients d’un viatge hauria de ser la preparació personalit­zada, amb tot el catàleg d’emocions que enclou. Amb l’estrès exclòs, d’acord.

Així que et poden organitzar a mida unes vacances, per exemple, “a l’estil Kennedy”. Comences a Acapulco, on ells van passar la lluna de mel, i gaudeixes practicant les activitats que els agradaven, és a dir, golf, tennis i natació, prèvia nit allotjat a l’hotel Las Brisas.

Després pots anar-te’n a Boston (problemes de diners? Aquest sector no en té), on un historiado­r t’alliçona dels esdevenime­nts més significat­ius (uf) abans d’oferirte el plat de sopa de cloïsses

Un historiado­r t’alliçona abans de la sopa de cloïsses que ells demanaven

que els Kennedy acostumave­n a demanar.

Següent escala, Capri. Allà t’envernisse­n de Grotta Azzurra per després deixar-te ben col·locat amb un Aperol pensant que, en realitat, el que volia el teu company era navegar davant la costa de Johns Island, Maine, amb la mateixa camisa blanca i les ulleres de sol del president, al timó del Manitou.

A hores d’ara convindran que és un viatge impossible. I això que queden algunes escales: el resort de Jamaica on diuen que va preparar el seu discurs (“No preguntis què pot fer el teu país per tu, pregunta què pots fer tu pel teu país”) o la cala de Ravello l’any 1962, amb vistes a la costa d’Amalfi.

Els proposo que posin alarmes a casa seva, no s’allunyin gaire més del que la imaginació els permeti, ben fresquets, i que ni els passi pel cap un viatge de luxe, que quan tornin ja la tenen ocupada.n

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain