La Vanguardia (Català)

Inestable i tempestuós

- @AlfredRPic­o @MarcSilves­tre7

Una paradoxa. Vam finalitzar la primavera amb una onada de calor i hem començat l’estiu amb tempestes i un ambient agradable. Canvi de papers i de rols. Al cap i a la fi, la meteorolog­ia és inexacta, anàrquica, i no entén de dates del calendari. Avui tenim condicions d’inestabili­tat a l’atmosfera per a la formació de tempestes i cal afegir que la temperatur­a de l’aigua del mar està més calenta de l’habitual. Els cumulonimb­us tindran més energia i les tempestes poden ser severes, vagin amb precaució.

CATALUNYA. Dia complicat amb tempestes a la costa, entre el Cap de Salou i el Maresme, i al prelitoral de Barcelona i Girona. A la tarda es restringir­an a l’interior i Prepirineu. Temperatur­a en descens i suavitat, obrin finestres i aprofitin per ventilar i purificar els habitatges. Dijous de treva i dia de Sant Joan amb xàfecs de tarda a moltes comarques.

ESPANYA I EUROPA. Pertorbaci­ó entre Ucraïna i Bielorússi­a, tempestes a França i els Alps i pluges a Islàndia. Clímax de calor als països mediterran­is, menys a Espanya, on es mantenen els ruixats al Cantàbric, Galícia i nord de Castella i Lleó, contrastan­t amb el sol intens del sud-est. Demà jornada calcada a la d’avui i divendres lliscarà un front fred pel nord amb més tempestes.

 ?? Alfred Rodríguez Picó ?? Meteoròleg
Alfred Rodríguez Picó Meteoròleg

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain