La Vanguardia (Català)

Hollywood presenta a Barcelona (i en secret) les apostes per al 2023

- LeonoR MayoR ORtega astRid mesegueR

Els grans estudis de Hollywood ja ho tenen tot preparat perquè el 2023 el públic torni a les sales de cinema i el sector recuperi les xifres d’espectador­s d’abans de la pandèmia. Els directius de les majors han triat Barcelona per presentar el seu pla. Durant quatre dies, del 20 al 23 de juny, la capital catalana es converteix en la sucursal de la meca del cinema, però gairebé en secret.

El congrés CineEurope, que se celebra al Centre de Convencion­s Internacio­nal de Barcelona (CCIB), a Diagonal Mar, gestionat per la Fira de Barcelona, reuneix 3.000 profession­als del sector procedents d’arreu del món. Hi ha els directius dels grans estudis dels Estats Units, els de les principals distribuïd­ores americanes i europees, exhibidors que ja preparen les programaci­ons per a l’any que ve, creadors, empresaris de so, projectors i butaques i algunes estrelles com Antonio Banderas i Aaron Taylor-Johnson, que han vingut a Barcelona d’amagatotis, perquè, encara que el CineEuropa ja arriba a l’onzena edició a la ciutat, se celebra sense publicitat ni assistènci­a de la premsa.

Però La Vanguardia va fer ahir un volt pel certamen. Va xerrar amb Laura Houlgatte, la CEO d’Unió Internacio­nal de Cinemes (Unic), responsabl­e de l’organitzac­ió d’aquesta convenció, i va veure els tràilers d’algunes de les estrenes que arribaran a les pantalles aquesta tardor i l’any que ve.

Tom Cruise i la nova entrega de Missió: Impossible, rodada a Venècia, és una de les grans apostes per a la pròxima temporada. TaylorJohn­son no ha anat al congrés per casualitat. És el protagonis­ta de Kraven el Cazador, l’última de Marvel, que arribarà als cinemes el 13 de gener. Javier Bardem serà l’estrella de Lyle, Lyle, Crocodile. I Brad Pitt encapçala el repartimen­t de Bullet train.

Houlgatte espera que aquests títols i d’altres serveixin perquè el sector culmini la seva recuperaci­ó. Ho diu amb optimisme, perquè “el públic ja està tornant al cinema, sobretot la gent jove, gràcies a pel·lícules com Spiderman, Batman i Doctor Strange, i afegeix que “Espanya és un dels països on les coses van més bé, i hi ha contribuït Padre no hay más que uno 2: La llegada de la suegra, de Santiago Segura, que ja s’està venent a altres països”.c

Cruise amb la nova entrega de ‘Missió: Impossible’ i Taylor-Johnson amb ‘Kraven’, estrelles de la pròxima temporada

 ?? ?? MaJé EnpoJona CineEurope ahir
MaJé EnpoJona CineEurope ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain