La Vanguardia (Català)

El Corte Inglés recompra la meitat de la participac­ió del seu soci qatarià

L’operació s’eleva a gairebé 390 milions després de valorar la companyia en 7.000 milions

-

El Corte Inglés va anunciar ahir un acord amb Primefin, la societat del seu accionista qatarià Hamad bin Iassim bin Jaber alThani, per adquirir-li la meitat de la seva participac­ió en el capital de la companyia espanyola de distribuci­ó, que fins ara era d’un 11,07%. L’operació valora el 100% d’El Corte Inglés en 7.000 milions d’euros, per tant, l’import que paga per aquest 5,53% del capital s’acosta als 390 milions.

La companyia va explicar que la recompra de les accions de Primefin, provinents d’un préstec fet en el passat, s’emmarca dins de l’estratègia d’optimitzac­ió financera de la companyia.

Així mateix, el grup presidit per Marta Álvarez va destacar que l’operació es fa sense increment de deute i amb recursos propis, en un moment que El Corte Inglés ha enfortit la seva situació financera amb el nivell de deute més baix dels últims 15 anys. El 5,53% adquirit es destinarà a reforçar l’autocarter­a del grup, que, després de l’operació, s’eleva a un 5,64%.

Després de l’acord al qual s’ha arribat entre les parts, la societat del xeic qatarià ajustarà els seus drets a les noves condicions i es mantindrà com a accionista d’El Corte Inglés amb un 5,53% de participac­ió.

Juntament amb l’inversor qatarià, que va entrar en el capital d’El Corte Inglés el 2015, figuren com accioniste­s la Fundació Ramón Areces (40,04%), IASA (18,4%), Ceslar (9,64%), Mancor (8,04%), Mutua Madrileña (8%) i altres (4,7%).

Malgrat que la societat Primefin es mantindrà com a accionista del grup, és possible que perdi el seient en el consell d’administra­ció del grup, segons van informar a Europa Press fonts coneixedor­es de l’operació.

El Corte Inglés portarà a la seva junta general d’accioniste­s, que se celebrarà el 22 de juliol, el nomenament, reelecció o cessament, si procedeix, dels membres del consell d’administra­ció i la fixació del nombre de membres, l’aprovació de la remuneraci­ó del consell i l’autoritzac­ió per a l’adquisició derivativa d’accions pròpies i per a la venda d’autocarter­a.

El grup reunirà els accioniste­s en aquesta junta després de tancar l’operació amb el xeic qatarià i culminar l’aliança amb Mutua Madrileña, que suposa l’entrada de la companyia d’asseguranc­es en l’accionaria­t, amb un 8% del capital.

El Corte Inglés va obtenir un benefici net de 120 milions d’euros durant el seu exercici fiscal 2021-2022 (entre el març del 2021 i el febrer d’aquest any), amb la qual cosa reprèn el camí dels guanys després de les pèrdues de 2.945 milions d’un any abans a causa de l’impacte de la covid. La xifra de negocis consolidad­a va ser de 12.508 milions, cosa que suposa un increment d’un 21,93%.c

 ?? ?? Marta Álvarez
Marta Álvarez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain