La Vanguardia (Català)

Colonial estudia implantar-se a Alemanya o el Regne Unit

La immobiliàr­ia ingressarà un 60% més amb nous projectes

-

La immobiliàr­ia Colonial està estudiant diversific­ar-se en altres mercats europeus, especialme­nt Alemanya o el Regne Unit, per completar la cartera d’oficines, que avui es focalitza a París, Madrid i Barcelona, segons va explicar el seu president, Juan José Brugera, després de la junta d’accioniste­s que va celebrar la socimi a Madrid.

Colonial ja té en marxa projectes immobiliar­is que li permetran incrementa­r els ingressos per lloguers a l’entorn d’un 60%, fins als 500 milions d’euros, quan siguin operatius els edificis, va explicar el conseller delegat, Pere Viñolas.

D’aquesta xifra, va explicar Viñolas, 80 milions d’euros procediran dels 9 projectes immobiliar­is que té en construcci­ó; 42 milions dels edificis que té en rehabilita­ció, amb 100.000 m 2 de superfície, i 20 milions més dels actius que ha adquirit recentment, com la seu d’Amundi a Paçament rís, les rendes dels quals s’incorporar­an als ingressos de Colonial aquest any. Aquí també s’hi afegiran ingressos per les renovacion­s de contractes, que es firmen amb preus de lloguers més alts. La immobiliàr­ia, que va ingressar l’any passat 314 milions d’euros, ja té signats contractes de lloguer que enguany li asseguren uns ingressos per rendes de 435 milions.

Viñolas va assegurar que la companyia ha fet els deures i està preparada per enfrontar l’empitjoram­ent de l’economia, amb una possible entrada en recessió el 2023 i la pujada de tipus d’interès que ja ha començat. La socimi, va recordar, es finança ara al mercat de bons, a tipus d’interès fixos i menors que els del finanbanca­ri. A més, va explicar Brugera, la pandèmia ha polaritzat el mercat d’oficines reforçant l’atractiu d’edificis com els de Colonial. “Tenen més valor els edificis amb una bona ubicació, morfologia i sostenibil­itat, com els de Colonial. I captem com a llogaters empreses millors”, de l’elit corporativ­a. “Són empreses en què els departamen­ts de recursos humans volen oferir un entorn atractiu als treballado­rs, per captar talent i com a alternativ­a al teletrebal­l”. Així, va explicar, les oficines del grup tenen ara una ocupació d’un 96%, que a París ha batut el seu rècord històric i arriba a un 99%.

La companyia va anunciar a la junta que apujarà altre cop un 10% el pagament de dividend, que se situarà en 0,24 cèntims per acció. “Volem continuar aquesta senda d’augments, que només vam interrompr­e l’any de la covid”, va assegurar Viñolas. La companyia va reconèixer que està preocupada per l’evolució de l’acció en borsa (encara un 44% més baix als nivells prepandèmi­a).c

La socimi, que té una ocupació rècord d’un 96%, va anunciar a la junta un augment del dividend d’un 10%

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain