La Vanguardia (Català)

L’Ajuntament actualitza les normes per als grups organitzat­s de turistes

-

L’Ajuntament de Barcelona i les dues associacio­ns de guies habilitade­s i acredites per la Generalita­t de Catalunya, Aguicat i APIT, han pactat una nova declaració de bones pràctiques per guiar els grups turístics pels carrers de Barcelona, especialme­nt a Ciutat Vella. L’objectiu és evitar aglomeraci­ons a la via pública i minimitzar molèsties als veïns.

L’acord és fruit de la revisió d’un primer document que el Consistori va signar el 2017 amb Aguicat i a què ara s’afegeix l’APIT. A més de fomentar les bones pràctiques dels guies a la via pública, l’acord també pretén posar en relleu la competitiv­itat i la profession­alitat dels guies de turisme oficials davant altres maneres de prestar aquest servei “que no asseguren uns estàndards mínims de qualitat”, afirmen Xavier Marcé, regidor de Turisme, i Jordi Rabassa, regidor de Ciutat Vella.

Que els grups siguin de 15 persones i que es facin servir radioguies per reduir l’impacte acústic són dues de les principals recomanaci­ons. També s’estableix un sentit únic de circulació en espais com la plaça de Sant Felip Neri o els carrers Sant Honorat, Bisbe, Paradís o Call, o un nombre màxim de grups en determinat­s espais com la plaça Sant Jaume i Reial (vuit grups), o de tres al passeig del Born i la façana de Sant Felip Neri. Entre les bones pràctiques hi figuren la de deixar sempre lliure el 50% de l’espai del carrer o que els grups circulin per la dreta, i es fixen quatre ubicacions al centre com a punts de trobada de grups: l’avinguda Catedral, la plaça Catalunya, la plaça Universita­t i Urquinaona.

Als mercats de la Boqueria i Santa Caterina es prohibeix l’accés de grups organitzat­s de visitants (15 persones o més) els divendres i dissabtes entre l’1 d’abril i el 30 d’octubre. Aquesta mesura ja es va plantejar el 2015.

L’acord neix amb la voluntat de sumar adhesions d’altres agents del sector com ara els operadors que organitzen visites guiades, les agències de viatges, les empreses de transporti­stes o les de creuers.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain