La Vanguardia (Català)

Les platges metropolit­anes es netejaran a mà per Sant Joan per la falta de sorra

- Jose Polo

La regressió del litoral barceloní també afecta els dispositiu­s de la revetlla de Sant Joan. Algunes platges de Montgat, de la meitat nord de Badalona i zones de la del Prat de Llobregat s’hauran de netejar a mà després de la revetlla. El motiu és que aquest any no hi ha prou sorra perquè hi pugui entrar la màquina garbellado­ra que sol dur a terme part d’aquestes tasques.

Segons va informar l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) ahir en un comunicat, es necessitar­à un reforç de vint treballado­rs més respecte al 2019 per netejar les platges. En total, el dispositiu coordinat entre l’AMB i els vuit ajuntament­s del litoral de la conurbació de Barcelona disposarà de 160 operaris.

A més a més, es disposarà de tres camions compactado­rs i un de recol·lector, vuit garbellado­res, quatre quads, 36 vehicles 4x4, tres retroexcav­adores i dos camions més amb una grua totterreny. Altres novetats són l’ús de bosses biodegrada­bles per retirar residus i la instal·lació de dipòsits auxiliars.

L’AMB preveu un “ús multitudin­ari” de les platges, on està prohibit encendre fogueres, la nit de Sant Joan, que aquesta vegada es commemorar­à sense restriccio­ns. El dispositiu de neteja començarà el 24 de juny a les sis del matí, amb la intenció que els primers banyistes trobin la sorra en condicions.

D’altra banda, s’actuarà en coordinaci­ó amb els Mossos d’Esquadra i les policies locals dels municipis per advertir la població que s’ha d’abandonar les platges a temps perquè es puguin netejar.

“La vocació de tenir unes platges de qualitat i gestionar-les com a veritables sistemes naturals requereix ajuda de la societat, ja que la pressió humana una nit de revetlla provoca un impacte ambiental important”, va dir el coordinado­r de conservaci­ó de l’espai públic de l’AMB, Jordi Bordanove.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain