La Vanguardia (Català)

Primer judici de la macrocausa contra l’exalcalde de Torredemba­rra

- E. Giralt

L’esperat judici de la primera investigac­ió de la macrocausa per presumpta corrupció oberta contra Daniel Masagué, exalcalde de Torredemba­rra (Tarragonès), va començar ahir a l’Audiència de Tarragona amb la declaració del secretari de l’Ajuntament. El cas va esclatar vuit anys enrere i va ser on es va destapar públicamen­t la investigac­ió del cas del 3% de finançamen­t il·legal de l’antiga Convergènc­ia.

El secretari, Rafael Orihuel, va declarar ahir davant el tribunal que ell mateix va alertar d’irregulari­tats en la contractac­ió del lloguer de dos locals municipals. El funcionari públic va assegurar que Masagué no va respectar la seva comesa institucio­nal. Orihuel va afegir que els contractes de lloguer dels locals fets sense concurs públic no estaven justificat­s.

Amb Masagué, que sempre ha defensat la seva innocència, també s’asseuen al banc dels acusats tretze ex càrrecs públics municipals més, incloent-hi diversos exregidors. Als expedients de contractac­ió dels lloguers tampoc no s’hi precisava a quin ús es volien destinar els dos locals. Els fets es remunten al 2011. També va declarar el primer dia del judici Enric Grangel (PSC), exregidor i exalcalde de Torredemba­rra. Va ser ell qui va denunciar el cas, juntament amb Montserrat Gasull (ERC), ja morta, a l’Oficina Antifrau de Catalunya. Grangel va explicar que si va denunciar el cas va ser perquè va detectar irregulari­tats. El fiscal demana una pena de quatre anys i mig de presó per a Masagué i nou anys més d’inhabilita­ció per a l’exercici de càrrec públic.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain