La Vanguardia (Català)

Editorial Vicens Vives aconseguei­x un préstec de 16,2 milions de Cofides

- Lalo Agustina

Quan falta tot just una setmana perquè acabi el marc d’excepció europeu que permet determinat­s ajuts públics a les empreses, l’editorial catalana Vicens Vives, una referència en la publicació de llibres educatius, ha aconseguit 16,2 milions de crèdits a llarg termini de Cofides per apuntalar un balanç afectat per les conseqüènc­ies de la crisi de la pandèmia i finançar la seva transforma­ció digital.

L’ajuda s’articula per mitjà d’un préstec participat­iu per 13,4 milions i un altre d’ordinari per 2,8 milions més. El mes de març, Vicens Vives, assessorad­a per KPMG, va desistir de la seva petició d’ajuda al fons de solvència que gestiona la SEPI, a qui havia sol·licitat 25 milions, i va traslladar el seu expedient a Cofides, que s’ha resolt amb relativa rapidesa.

Editorial Vicens Vives, fundada el 1961 per Roser Rahola de Espona i el seu fill Pere Vicens Rahola, és líder a Espanya en matèries com ara la geografia i història, i en l’edició de clàssics hispànics i universals. És, sens dubte, una empresa estratègic­a que desenvolup­a la seva activitat en un sector clau, l’educatiu, dominat per multinacio­nals. Des del 2021, és propietat al 100% de Pere Vicens, que ja tenia el 25% i que va comprar la resta de les accions als seus germans.

Ara, amb la concessió de l’ajuda, Vicens Vives guanya múscul i tranquil·litat. La companyia té uns 300 treballado­rs a Barcelona, Madrid, Sevilla, Granada, València, Logronyo, A Coruña, Palma i Tenerife, a més de Mèxic, Colòmbia, el Perú i Xile.

La pandèmia la va deixar tocada. El 2019, havia facturat 30 milions, guanyava diners i tenia 400 treballado­rs. Tot el que havia aconseguit fins aleshores es va posar en risc, i les vendes, que havien arribat a ser de 40 milions, van caure a 26 milions. Jaume Vicens, conseller delegat de la firma, relata que ho han passat molt malament. “Per això estem tan agraïts als que ens han ajudat a tirar endavant”, afirma.c

La firma catalana, fundada el 1961, és una referència al sector educatiu i té 300 treballado­rs

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain