La Vanguardia (Català)

El TSJC rebutja els dos recursos del Govern sobre el 25% de castellà

-

El tribunal tampoc no admet que Òmnium i la Plataforma per la Llengua es personin en el procés

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va desestimar ahir els dos recursos presentats pel Govern de la Generalita­t contra dos requerimen­ts sobre l’execució forçosa de la sentència d’aplicació del 25% de castellà als centres educatius i va confirmar així la seva obligació.

En dues interlocut­òries diferents, el TSJC va desestimar els dos recursos de reposició presentats per la Generalita­t contra dues resolucion­s anteriors del TSJC sobre el percentatg­e del castellà a les escoles catalanes, arran dels requerimen­ts promoguts per l’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB), i per un pare de dos alumnes. Tots dos demanaven l’aplicació immediata de l’obligació del 25% .

El tribunal diu a les interlocut­òries fetes públiques ahir que es reafirma completame­nt en “tots els extrems” en les seves resolucion­s anteriors que estableixe­n l’execució forçosa de la sentència, que obliga que un 25% de l’ensenyamen­t a Catalunya sigui en castellà, cosa que es tradueix en una altra assignatur­a troncal en espanyol, a més de la matèria lingüístic­a d’aquest idioma. “El que es condemna és una inactivita­t en els dictats de les normes, instruccio­ns o actes d’aplicació que siguin necessaris als efectes de determinar l’ús vehicular de les llengües en l’educació o l’exercici de la potestat de control”, diu l’Alt Tribunal.

D’altra banda, el TSJC ha dictat dues resolucion­s més en què acorda no admetre la personació en el procés d’Òmnium Cultural, de l’Associació Plataforma per la Llengua i del Sindicat de Treballado­rs i Treballado­res de l’Ensenyamen­t de CatalunyaF­ederació Sindical de l’Ensenyamen­t de Catalunya.

A l’altra, també acorda no admetre les compareixe­nces d’entitats com Convivenci­a Cívica Catalana, però sí l’Asociación Hablamos Español.•

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain