La Vanguardia (Català)

Presó per a dos joves per abusos sexuals a dues noies de 13 anys a Olot

-

El jutjat de primera instància i instrucció número 2 d’Olot (Garrotxa) ha decretat presó provisiona­l comunicada i sense fiança per a dos veïns de 22 i 23 anys de la localitat detinguts diumenge per haver agredit sexualment dues menors de 13 anys en un domicili de la ciutat.

Els fets, segons va avançar El Punt Avui, van tenir lloc cap a les quatre de la matinada de diumenge, quan un veí d’Olot va gravar amb el mòbil un vídeo de dos joves al pati exterior d’un habitatge amb actitud d’intentar practicar sexe amb dues noies d’aparença molt jove.

Després de gravar les imatges, el veí va trucar als Mossos d’Esquadra per la possibilit­at que es tractés d’una violació. Quan els agents van arribar a l’immoble, hi van trobar les dues noies vestides però en estat de somnolènci­a, de manera que van trucar a Emergèncie­s per traslladar-les a l’hospital Comarcal d’Olot.

Al centre hospitalar­i, un metge forense els va trobar erosions als genitals que es podien correspond­re amb una agressió sexual. Inicialmen­t les analítique­s no els van detectar alcohol ni drogues convencion­als a l’organisme.

Les menors van explicar a la policia que aquella nit havien estat de festa amb els dos detinguts i amb més gent, i ara els Mossos investigue­n si els van posar algun tipus de substància a la beguda que fes que quedessin adormides i facilités l’agressió.

Després del relat de les noies, el vídeo del veí, en què es veia almenys un dels joves amb els pantalons abaixats i en contacte amb una de les noies, i les proves practicade­s a l’hospital, els mossos van tornar a l’immoble i van detenir els dos joves com a presumptes autors de delictes d’agressió sexual a menors de 16 anys.

Els dos detinguts, d’origen sud-americà, van passar a disposició judicial dilluns, van negar els fets i es van acollir al seu dret a no declarar. Un va ser detingut a finals del 2018, quan tenia 16 anys, per haver abusat sexualment de mitja dotzena d’ancianes a Olot.•

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain